FIFA novčano kaznila Srbiju zbog političkog transparenta navijača

Autor: Tanjug

Sport

20.06.2018

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije sa 10.000 švajcarskih franaka zbog političkih poruka naših navijača na utakmici 1. kola Mundijala sa Kostarikom.

RepublikaFoto: Starsport
Kolarov pozdravlja navijače Srbije posle meča sa Kostarikom

- Disciplinska komisija FIFA kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 10.000 švajcarskih franaka zbog isticanja provokativnog političkog transparenta, koji su postavili srpski navijači za vreme meča između Srbije i Kostarike - saopštila je FIFA, a prenosi Rojters.

Nije navedeno o kakvom se transparentu radi.

Sa 10.000 švajcaraca kažnjen i Fudbalski savez Meksika zbog homofobije, jer su njeni navijači vređali jednog igrača Nemačke u utakmici 1. kola.

Rojters podseća da je Fudbalski savez Meksika tokom kvalifikacija kažnjen čak 12 puta zbog uvreda koje su okarakterisane kao homofobične.

Poznati meksički reprezentativac Havijer Ernandez je preko Instagrama apelovao na navijače da protivničkim igračima više ne skandiraju homofobične uvrede, kako bi ta selekcije izbegla da ponovo bude kažnjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading