(UŽIVO, SP) Urugvaj u drugom krugu, "Furija" se pošteno preznojila

Autor:

Sport

20.06.2018

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje se do 15. jula održava u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kosta slavi pogodak protiv Irana

 

Na sva tri meča ovog dana videli smo po jedan gol, a Portugalija i Španija su teškom mukom slavili protiv Maroka i Irana, dok je Urugvaj minimalcem protiv Saudijske Arabije obezbedio prolaz u drugu fazu. Za naredni dan na programu nas očekuju tri vrlo interesantna susreta, a program otvaraju Danska i Australija od 14 časova, posle njih od 17:00 na teren izlaze Francuska i Peru, dok nas za kraj dana očekuje poslastica, pošto se u Nižnjem Novgorodu sastaju Argentina i Hrvatska!

22.43 - Murinjo ne predvodi kao selektor niti jednu selekciju, ali je i dalje tema razgovora brojnih navijača. Evo kako su neki od njih doveli u vezu sjajnog Portugalca i taktiku Irana na meču protiv Španije.

Ovako trenutno izgleda tabela u grupi B i još uvek ima za šta da se igra u poslednjem kolu, a jedino se zna da Maroko nikako ne može da se plasira u narednu fazu...

 

 

22.28 - FIFA je saopštila da je veoma zadovoljna učinkom VAR tehnologije u dosadašnjem toku Mundijača u Rusiji, OVDE možete više o toj priči da pročitate.

22.15 - Iz Maroka su grmeli zbog lošeg izdanja sudije Marka Gajgera na susretu protiv Portugalije. Oni smatraju da je arbitar potpao pod uticaj Kristijana Ronalda!

- Ne znam na šta je navikao, ali je bio vidno impresioniran Kristijanom Ronaldom, čak čujem od Pepea da je u prvom poluvremenu pitao da li može da dobije njegov dres, o čemu mi pričamo ovde? Na Svetskom smo prvenstvu, ovo nije cirkus - izjavio je Amrabat.

22.07 - Selektor Urugvaja je izjavio da je ponosan na njegov tim koji je prošao u osminu finala i dodao da je prošlo vreme kada su favoriti ubedljivo pobeđivali "manje" selekcije.

"Želimo da postižemo više golova, ali bilo je i pozitivnih strana, nismo imali žuti karton ni povrede igrača. Videćemo protiv koga ćemo igrati u nokaut fazi. Na Svetskom prvenstvu više ne možete videti utakmice rezultatom 10:0. Sve ekipe su dobre i mi ih sve poštujemo. To je za nas najvažnije pravilo", naveo je Tabares. 

21.54 - Teško veče sa srećnim krajem za Španiju, koja je pobedom od 1:0 nad Iranom došla nadomak drugog kruga Mundijala. Iranci imaju za čim da žale, ali njihove šanse nisu izgubljene, mada je teško očekivati da će u poslednjem kolu savladati Portugaliju...

 

 

21.29 - Gol Dijega Koste znači da smo na prvih 20 utakmica videli barem po gol na svakom susretu. Ovo se nije dogodilo još od 1954. godine, po čemu je ovaj Mundijal u Rusiji svakako jedinstven!

21.21 - Iranci su postigli gol, ali su se rano poradovali, pošto je gol poništen zbog ofsajda... VAR tehnologija je učinila svoje, sudija je prihvatio sugestiju kolega kraj malih ekrana!

 

 

21.17 - Zanimljva scena je verovatno svima promakla u prvom delu igre kada je Španac Isko spasio jednu ptičicu da je neko ne povredi na terenu...

 

 

21.12 - Kosta uz dosta sreće dovodi Špance do prednosti, konačno su uspeli da slome bedem Iranaca...

 

 

21.04 - Iranci i Španci su počeli drugo poluvreme, nema izmena u sastavima dva tima...

20.49 - Veliki okršaj poljskih i senegalskih navijača dogodio se u Belgiji! Zbunjeni ste? OVDE možete više da pročitate o neobičnom incidentu fanova dve selekcije...

20.47 - Završeno je prvo poluvreme u "Kazanj areni", Iranci su se zatvorili, Španci ih teško probijaju. Vrlo malo uzbuđenja za sada, možemo čak reći da je ovo najdosadnija utakmica u dosadašnjem toku šampionata...

20.29 - Iranci trenutno uspešno odolevaju Špancima, nakon 30 minuta igre i dalje nema golova i tek jedna dobra prilika za "furiju" preko Davida Silve...

RepublikaFoto: Tanjug/AP

20.18 - Na susretu Iran - Španija i dalje nema golova, a ovaj navijač je dao prilično optimističnu prognozu u korist svog tima...

 

 

19.55 - Fudbaleri Španije i Irana uskoro će da započnu poslednji susret ovog sedmog dana Mundijala. Iranci imaju tri boda iz prvog duela i ukoliko bi uspeli da otkinu barem bod Špancima, mogli da se nadaju čudu i prolazu u osminu finala. "Crvena furija" će biti pod pritiskom moranja, pošto imaju samo bod iz prvog duela sa Portugalcima...

19.47 - Trka za "Zlatnu kopačku" na ovom SP izgleda neće biti toliko neizvesna...

 

 

19.22 - Imamo i startne postave za meč Iran - Španija, koji počinje za nešto manje od 40 minuta...

 

 

18.57 - Poslednji treći meč dana biće verovatno i najzanimljviji, pošto Španci moraju da jure pobede protiv Iranaca u drugom kolu grupe B...

18.51 - Kraj meča u Rostovu na Donu, Urugvaj je slavio sa 1:0 i obezbedio plasman u drugu rundu iz grupe A zajedno sa Rusijom! Ove dve selekcije će u trećem kolu u međusobnom duelu odlučiti ko će biti prvi u ovoj grupi!

 

 

18.44 - 100 golova i 52 pogotka za Suareza... Malo li je?

 

 

18.20 - Suarez je postizao golove na tri Mundijala za Urugvaj, što nikome nije pošlo za rukom u istoriji ove južnoameričke selekcije...

 

 

18.15 - Rusi neće dozvoliti navijačima Švajcarske da na susret protiv Srbije unose simbole lažne države Kosovo. Više o tome pročitajte OVDE.

18.01 - Nastavlja se meč u Rostovu na Donu, loptu su sa centra izveli fudbaleri Urugvaja

17.49 - OVDE možete pročitati Ronaldovu izjavu nakon pobede protiv Maroka i obaranja novog rekorda u njegovoj režiji...

17.46 - Poluvreme u Rostovu, Urugvaj vodi 1:0 protiv Saudijske Arabije...

17.30 - Ovaj Panamac će dobiti nagradu za ispalu godinu, OVDE možete da pogledate šta se desilo. Ako ništa drugo, dobro ćete se nasmejati!

17.22 - GOOOOOL ! Od 23. minuta Urugvajci imaju vođstvo preko Luisa Suareza - 1:0! Dakle 100. meč u nacionalnom dresu mu je bio taličan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

17.12 - Selektor Maroka Erv Renar nije krio razočaranje nakon eliminacije njegove selekcije posle dva odigrana kola u grupi B.

- Kvalifikovali smo se na Svetsko prvenstvo posle 20 godina. Došli smo u Rusiju da pokažemo da možemo da igramo fudbal i to činimo. Igramo fudbal - kazao je selektor Maroka i pohvalio fanove - Osećali smo se kao da igramo u Kasablanki, navijači su nam pružali veliku podršku i hvala im na tome!

17.00 - Počeo je meč u Rostovu na Donu između Urugvaja i Saudijske Arabije! Ovo je 100. meč u nacionalnom dresu za Luisa Suareza...

 

 

16.52 - Igrači Urugvaja i Saudijske Arabije odigraće drugi meč dana u okviru drugog kola grupe A. "Urusi" bi eventualnom pobedom obezbedili pored Rusa mesto u drugoj fazi Mundijala...

 

 

16.42 - OVDE možete pročitati ko je došao specijalno u Moskvu da bodri Kristajana Ronalda...

15:53 - Kraj meča u Moskvi. Portugalija je slavila golom Ronalda. Opširnije pročitajte OVDE.

 

 


15:35 - Još 15 minuta do kraja meča u Moskvi

 

 

 

15:33 - Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov izjavio je da nije slučajno da je njegov tim ostvario dve pobede na SP. "Zbornaja" nakon dva kola ima šest bodova i gotovo siguran je učesnik osmine finala Mundijala. - Protiv Egipta nam je trebala pobeda da bi situacija bila jasnija pred sledeće kolo. Egiptu je trebala pobeda da bi zadržali šanse za drugi krug. Nije slučajno što smo ostvarili dve pobede. Ova grupa momaka dobro funkcioniše i ima koheziju. Ništa nije tek tako. Svi pozvani igrači treba da budu spremni da igraju, ne postoji nikakva sumnja u nekog od njih - rekao je Čerčesov.


15:17 - Kristijano Ronaldo je na meču sa Marokom oborio još jedan rekord. Portugalac je postao  evropski fudbaler s najviše postignutih golova za svoju reprezentaciju.

 

 

15:11 - Iranske vlasti donele su istorijsku odluku i prvi put dozvolile ženama da gledaju fudbalsku utakmicu nacionalnog tima, zajedno sa muškarcima. Iranci će večerašnji meč sa Španijom gledati na stadionu Azadi u Teheranu. - Kapije stadiona biće otvorene za sve članove porodica - kazao je Naser Mahmudifard, direktor stadiona. U Iranu, jednoj od najkonzervativnijih islamskih država, ženama je zabranjen ulazak na stadione od 1979. godine i Islamske revolucije.

15:01 - Počelo je drugo poluvreme na meču Portugalija - Maroko

14:45 - Portugalija vodi 1:0 posle prvih 45 minuta.
 

 

 

 


14:23 - Poljski golman Lukaš Fabijanski od naredne sezone nosiće dres fudbalskog kluba Vest Hem, saopštio je taj premijerligaš. Fabijanski je u Vest Hem stigao iz Svonsija koji je ispao iz Premijer lige, a sa novim klubom je potpisao trogodišnji ugovor. On je trenutno sa reprezentacijom Poljske na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je prvi meč protiv Senegala presedeo na klupi.

 

 

 

14:16 - Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da Srbiju protiv Švajcarske očekuje težak meč, ali da veruje da nacionalni tim može do druge pobede na SP. - Videli smo dobru Srbiju (protiv Kostarike) koja je što je najbitnije uzela tri boda. Svi se nadamo da ćemo da nastavimo tako, da bude ozbiljna, takmičarska ekipa jer čeka težak meč protiv Švajcarske koja je pokazala da je dobra ekipa -  rekao je Đukić. Opširnije OVDE

14:04 - Portugalija vodi! Ronaldo se upisao u strelce već u 4. minutu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 


14:00 - Počeo je meč Portugalija - Maroko

 

 

13:51 - Evo kako se Englezi opuštaju pred naredni meč na SP

 

13:38 - Veliki broj navijača iz Kine prati SP u Rusiji

RepublikaFoto: Tanjug/AP


13:28 - Formacija u kojoj će igrati Portugalci i Marokanci
 

 

 

13:12 - Evo kakva atmosfera vlada na treningu srpskih fudbalera

 

 

 

 

13:01 - Poznati su sastavi Portugala i Maroka

 


12:49 - Španija želi da brzo načne Iran kako se ne bi dogodio "Meksiko".  - Ovo su vrlo komplikovane utakmice. Ne dobijaš ništa, a možeš mnogo da izgubiš. Svi očekuju pobedu, očekujemo je i mi, ali SP je specifično takmičenje. Nemcima se 'dogodio' Meksiko, svakome može da se dogodi nešto slično, a vremena za popravni nema mnogo - upozorio je selektor Španije Fernando Jero.

 


12:33 - Ngolo Kante bi trebalo da bude zvezda na SP

 

12:16 - Kapiten Belgije Eden Azar žestokoje kritikovao Romelua Lukakua posle meča sa Panamom (3:0). - Na kraju prvog poluvremena rekao sam Romeluu da nam je potreban. Sve vreme se krio u prvih 45 minuta. Čim se uključio u igru, počeo je da koristi magiju i dao je dva gola. Nadam se da će da razume šta pričam - rekao je Azar.

12:04 - Svetska fudbalska federacija (FIFA) "ekstremno je zadovoljna" nivoom suđenja na SP i pozdravila je uvođenje video tehnologije. FIFA je saopštila da je video tehnologija uspešno integrisana i da je pozitivno prihvaćena i cenjena u fudbalskoj zajednici. Ipak, FIFA je priznala da će se još diskutovati o VAR sistemu i da će mišljenje o nekim situacijama biti podeljeno.

11:47 - Kolumbijski i meksički navijači podigli Egipćanina u invalidskim kolicima kako bi mogao da, na velikom ekranu u fan zoni, gleda utakmicu svoje reprezentacije. Događaj je zabeležio novinar argentinskog dnevnika Klarin.

 

11:32 - Evo zašto je Nejmar promenio frizuru. Pročitajte OVDE

11:23 - Nekadašnji fudbaler Nikola Jerkan bio je zadužen za skautiranje Argentine, sledećeg protivnika reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu. - Mi smo u psihološkoj prednosti jer imamo tri boda, a Argentina samo jedan. Mi smo u startu u prednosti. Imamo igrače, ali i način igre kojim možemo odgovoriti na sve kombinacije - rekao je Jerkan. Utakmica izmeĐu Hrvatske i Argentine igraće se u četvrtak od 20.00 u Nižnjem Novgorodu, u drugom kolu Grupe D Svetskog prvenstva u Rusiji.

11:11 - Evo koji fudbaleri danas slave rođendan

 

10:55 - Bivši predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater nalazi se u Rusiji gde će danas gledati utakmicu između Portugala i Maroka u Moskvi. Blater će potom ići u Sankt Peterburg gde će gledati u petak utakmicu između Brazila i Kostarike. Sep Blater boravi u Rusiji kao gost predsednika Vladimira Putina. Blater je bio na mestu prvog čoveka FIFA 2010. godine, kada je Rusiji dodeljena organizacija SP.

10:43 - Srpski fudbalski reprezentativci Duško Tošić i Dušan Tadić izjavili su da su svesni važnosti meča sa Švajcarskom u drugom kolu SP u Rusiji i istakli su da neće nasesti na provokacije rivala. Opširnije OVDE

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

10:39 - Portugalac Pepe izjavioje da je privilegija da u njegovom timu bude igrač kao što je Kristijano Ronaldo. Ronaldo je u remiju sa Španijom (3:3) postigao tri gola za svoj tim. - On je srećan što je sa nama i pun je samopouzdanja svaki dan. Za Portugal je privilegija imati igrača kao što je Ronaldo - rekao je Pepe.

10:33 - Poznati portal SofaScore izabrao je idealan tim prvog kola Mundijala.


10:25 - Nikola Kalinić je odstranjen iz reprezentacije Hrvatske, a razlog nezadovoljstva je bio što je prednost dobio Andrej Kramarić.

10:17 - Nejmar bi zbog povrede mogao da propusti meč protiv Kostarike. Opširnije pročitajte OVDE

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

10:10 - Novak Đoković će bodriti fudbalere protiv Švajcaraca. Opširnije pročitajte OVDE

09:54 - Navijači su hit na SP

 

 

09:45 - Naćo je umalo ostavio fudbal zbog dijabetesa

 

 

09:31 - Navijači Senegala i Japana čistili stadione posle pobede svojih reprezentacija. Opširnije OVDE

 

 


09:15 - Pogledajte atmosferu iz Svetlogorska posle pobede Rusije nad Egiptom

09:00 - SP ulazi u drugu nedelju. Sve oči će biti uprte u Kristijana Ronalda koji je Mundijal otvorio sa tri gola Španiji. On će danas predvoditi Portugalce protiv Maroka u 2. kolu grupe B. Urugvaj ima priliku da obezbedi prolaz protiv Saudijske Arabije i tako se pridruži Rusiji u grupi A. Španija igra protiv Irana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading