Burno proslavili pobedu: MEKSIKANCI IZAZVALI ZEMLJOTRES SKAČUĆI?

Autor:

Sport

19.06.2018

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda Meksika nad Nemačkom u prvom kolu Mundijala rezultat je koji je obišao svet, a navijači koji su slavili pobedu nad aktuelnim svetskim šampionom napravili su haos u Meksiko sitiju!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Meksikanci napravili haos nakon velike pobede

Nakon što je Irving Lozano postigao gol za vođstvo, zabeleženi su potresi na teritoriji glavnog grada Meksika, a sumnja se da su podrhtavanja izazvana masovnim skakanjem fanova koji su pratili meč na video-bimovima širom grada.

Lokalni Geološki institut se oglasio saopštenjem da nije došlo do klasičnog zemljotresa, i to uz sledeće pojašnjenje: seizmički detektori registrovali su lažan zemljotres, izazvan "masivnim skakanjem" navijača, koji su proslavljali pogodak.

Međutim, Meksička nacionalna seizmološka agencija tvrdi da su registrovani potresi na periferiji grada, ali da to nije povezano sa skakanjem i ludovanjem navijača. Oni tvrde da su instrumenti koji su zabeležili drhtanje tla oni koji registruju jedino potrese iz epicentra pod zemljom.

Ovim objašnjenjem, zanimljiva teorija instituta za geologiju u Meksiku pada u vodu. Prosto, navijači nisu "krivi" što je tlo podrhtavalo.

Bilo kako bilo, "sombrerosi" su izvojevali bitnu pobedu u borbi za drugu fazu takmičenja, te najmaštovitijim ljubiteljima fudbala ostaje da prepričavaju kako su "protresli" državu navijanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading