Veliko srce malog Islanda: DEBITANT OTKINUO BOD ARGENTINI, Mesi promašio penal!

Autor:

Sport

16.06.2018

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Islanda možda po prvi osete draž Mundijala, ali se nisu nimalo uplašili ovog izleta u nepoznato. Sasvim suprotno, ova simpatična nacija je na otvaranju grupe C Svetskog šampionata u Rusiji uspela da šokira Argentinu - 1:1!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Islanđani zaustavili Mesija

Iako su Argentinci bili daleko bolji rival, praktično i jedini rival koji je napadao na stadionu Spartaka u Moskvi ovog popodneva, Islanđani su uzeli bod protiv aktuelnog svetskog vicešampiona.

"Gaučosi" su od starta krenuli da kidišu ka golu Haldorsona, imali su posed lopte preko 70 odsto u svojim nogama, ali im je to donosilo malo opipljive koristi.

Poveli su izabranici Horhea Sampaolija u 19. minutu nakon sjajne reakcije Aguera u kaznenom prostoru. Napadač Mančester sitija je prihvatio loptu na nekih 12 metara od gola, okrenuo se i zakucao loptu pod prečku za vođstvo.

Radost favorizovanih Argentinaca nije dugo trajala, pošto je Finbogason samo pet minuta kasnije, u 24. minutu, uspeo da iskoristi odbitak golmana Kabaljera i sa nekoliko metara sprovede loptu u nebranjen deo mreže za veliko slavlje - 1:1!

 

U nastavku se najbitniji momenat dogodio u 63. minutu kada je Mesijev šut sa bele tačke odbranio golman Islanda Haldorson bez većih problema! Penal je bio opravdan, ali je šut argentinskog čarobnjaka bio isuviše mlak.

Argentinci su do kraja napadali, propuštali prilike, Islanđani su životima branili svoj gol i veliki bod protiv dvostrukog svetskog šampiona. Uspeli su na kraju i tako smo dobili prvu veliku senzaciju na Mundijalu u Rusiji!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading