Maradona nezadovoljan odabirom: KANADA, SAD I MEKSIKO NISU ZASLUŽILI SP 2026.

Autor:

Sport

15.06.2018

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona surovo iskreno je kritikovao imenovanje Meksika, Kanade i SAD-a za domaćine Svetskog prvenstva 2026. godine rekavši kako mu se nikako ne sviđa ta odluka.

Maradona: Amerikancima će biti bitne samo reklame 2026.

Maradona je objasnio da Meksiko kvalitetom ne može da  parira najjačim selekcijama sveta, za Kanađane je rekao da su dobri skijaši, dok će prema njegovom mišljenju, tokom Svetskog prvenstva Amerikanci samo razmišljati o reklamama.

- Ne sviđa mi se odluka, Meksiko nije zaslužio domaćinstvo Svetskog prvenstva. Oni kada dođu do Brazila ili Nemačke, bum, i već su ispali. Kanađani su možda dobri skijaši, a Amerikanci će tražiti četiri puta po 25 minuta reklama - rekao je Maradona.

Mundijal 2026. godine će tako ući u istoriju kao prvi koji će biti održan u tri države, a na njemu će biti odigrano ukupno 80 utakmica, s obzirom na to da će se broj reprezentacija koje će učestvovati na njemu povećati na čak 48.

Zajednička kandidatura SAD-a, Kanade i Meksika dobila je 134 glasa (67 posto), za Maroko je glasalo 65 delegata (33 posto), dok je samo jedan predstavnik glasao protiv obe kandidature. Tri federacije su ostale suzdržane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading