Radomir Antić o šokantnoj smeni selektora "furije": ŠPANCI I BEZ LOPETEGIJA MOGU DA POKORE PLANETU!

Autor:

Sport

15.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne brinite za Španiju, mogu Inijesta i drugovi na krov sveta i bez selektora, poručuje bivši selektor Srbije Radomir Antić za "Srpski telegraf"!

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Antić veruje u Špance i pored ostavke selektora

Fudbalski svet bio je u šoku kada ga je poput cunamija zapljusnula vest da je svetski prvak iz 2010. godine smenio selektora Đulena Lopetegija svega dan pred početak Mundijala u Rusiji. Razlog je činjenica da je iza leđa FS Španije pregovarao sa Realom, koji je objavio da će biti zamena za Zinedina Zidana.

- Naravno da Španija može da bude prvak sveta. Imaju taj odličan niz utakmica - igrali su sa Italijanima, Nemcima, Argentinu su ponizili. Sve to daje im za pravo da se nadaju. Nemaju mnogo nedoumica oko tima, tu je manje-više sve poznato - rekao je Antić i potom se osvrnuo na slučaj Lopetegi:

- Smena Lopetegija nam je samo pokazala šta je fudbal i kakav je postao. Veliki Real napravio je potez koji je podelio veliku naciju. Postavili su Jera, koji je samo kod mene igrao zadnjeg veznog, a kod svih ostalih štopera. Poznajem ga i verujem mu.

20 mečeva bez poraza vezala Španija

Bivši trener Reala, Barselone i Atletika istakao je da razume odluku predsednika FS Španije Luisa Rubijalesa.

- Sa Lopetegijem su imali niz od 20 utakmica bez poraza. Predsednik FS Španije mu je produžio ugovor iako ovaj nije glasao za njega kad su bili izbori. Rubijales je shvatio da mu je Lopetegi radio iza leđa, to je poljuljalo ugled saveza. Meni, iskreno, to nije jasno. Jer jedan Grizman, kog očekuje transfer karijere, i dosta drugih igrača ne govore o tome i ćutaće dok traje Mundijal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lopetegi prihvatio poziv Reala na tri dana pred start SP

Već večeras (20 časova, RTS 1) "crvenu furiju" očekuje najveći izazov u grupnoj fazi i komšijski derbi protiv Portugala i Kristijana Ronalda.

- Nije to toliko rivalstvo iako su komšijske ekipe u pitanju. Ima dosta individualnog kvaliteta na obe strane. Kad je tako, onda sitnice odlučuju utakmicu - prokomentarisao je Antić i najavio da bi Belgija mogla da bude iznenađenje šampionata:

- Belgija će biti iznenađenje turnira. Najavljuje da će jedan igrač obeležiti Svetsko prvenstvo, a to je Kevin de Brujne. Uživam dok gledam kako sa pozicije veznog igrača razigrava celu ekipu. Njegove lopte su nešto posebno.

Radomir: "Furija" je pobeđivala ili nije gubila od najjačih selekcija poput Engleske, Italije, Nemačke, Argentine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading