Ušao u istoriju: IGNAŠEVIČ NAJSTARIJI RUS NA MUNDIJALIMA!

Autor:

Sport

14.06.2018

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski štoper Sergej Ignaševič postao je najstariji ruski fudbaler u istoriji svetskih prvenstava, čime je oborio rekord legendarnog sovjetskog golmana Lava Jašina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ignaševič među legendama ruskog fudbala

Ignaševič ima tačno 38 godina i 355 dana, a selektor Čerčesov ga je uvrstio u startnu postavu na premijernom susretu SP protiv Saudijske Arabije.

Sergej je pre nekoliko dana rekao da nikada nije sanjao kako će zaigrati na jednom Mundijalu, ali da je dotle došao posvećenošću i napornim radom. 

- Nisam se šalio i 2010. nisam ni sanjao o Svetskom prvenstvu ali sam trenirao i igrao. I ovo je ono što sam dobio. Fokusiramo se na svoju pripremu - rekao je između ostalog za "Sputnjik" Ignaševič neposredno pred početak SP. 

Protiv Saudijske Arabije igra 124. meč za nacionalni tim, do sada je dao osam golova i igra za Rusiju još od 2003. godine kada je protiv Švajcarske zaigrao u Bazelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading