FUDBALERI OBRADOVALI PUTINA: Rusija startovala ubedljivom pobedom na SP

Autor:

Sport

14.06.2018

14:54 >> 16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Rusije pobedila je selekciju Saudijske Arabije 5:0 u meču prvog kola grupe A na Svetskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Rusije slave sa navijačima

Golove za Rusiju na stadionu "Lužniki" u Moskvi pred oko 80.000 navijača postigli su Gazinski u 12, Čerišev u 43. i 91, Dzjuba u 72. i Golovin u 94. minutu.

U drugom meču prvog kola grupe A, u petak će igrati Urugvaj i Egipat.

Drugo kolo grupe A je na programu 19. i 20. juna, a sastaće se Rusija - Egipat i Urugvaj - Saudijska Arabija.

Prvi put u istoriji dva najslabija tima sa rang-liste Fifa igrala su na otvaranju Mundijala, Rusija je 70. na listi, a Saudijska Arabija 67.

 

 

Ovaj meč su na tribinama zajedno pratili prvi čovek FIFA Đani Infantino, predsednik Rusije Vladimir Putin i saudijski princ Mohamed bin Salman.

TOK MEČA: 

90+5. minut - Kraj utakmice. Ubedljiva pobeda Rusije!

90+4. minut - GOLLL!! Golovin iz slobodnog udarca postiže peti gol za Rusiju!


90+1. minut - Golčina Čeriševa!!! Kakav gol. 

90. minut - Igraće se još tri minuta.

88. minut - Golovin je dobio žuti karton.

80. minut - Rusija mirno meč privodi kraj. Reprezentativci Saudijske Arabije su očigledno zadovoljni i samim plasmanom na SP.

 

 

 

72. minut - GOLLL!!! Rusija vodi 3:0. Golovin je odlično centrirao, a Dzjuba je pogodio mrežu gostiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

67. minut - Prošla je prva polovina drugog poluvremena. Rusija sigurnom igrom održava vođstvo od 2:0. Nova šansa za domaći tim. Golman Arabije je sprečio da Smolov postigne gol.

RepublikaFoto: Tanjug/AP


55. minut - Prva šansa za Saudijsku Arabiju na utakmici. Al Faraj je centrirao sa desne strane, a igrači Arabije su zakasnili da ubace loptu u mrežu.

53. minut - Igra se odvija na sredini terena

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

 

 

45. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Odličan dribling Čeriševa koji je ušao u igru umesto Dzagoeva, oslobodio se dvojice rivala i zakucao loptu u mrežu za 2:0!

36. minut - Semedov pada u kaznenom prostoru, ali sudija odmahuje rukom i rezultat ostaje 1:0

24. minut - Kakav maler za Ruse, Dzagoev se uhvatio za zadnju ložu, pao je na travu i izašao iz igre... Deluje da je povreda ozbiljnija i njega je zamenio Denis Čerišev u ovoj uvodnoj fazi susreta

21. minut - Dobra prilika za S. Arabiju, prva prilika za njih, a Kutepov je poslao loptu tik pored stative sopstvenog gola...

15. minut - El Majuf jedva sprečava Ruse da dupliraju vođstvo, ostaje 1:0. Sudija je prilikom ove akcije propustio da dosudi ofsajd, iako je bilo veoma očigledno...

12. minut - GOOOOOL! Prvi pogodak na SP u Rusiji, Juri Gazinski je postigao gol za 1:0 na radost velike većine navijača na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi

7. minut - Prva prilika na susretu za Ruse, ali nisu uspeli da se probiju kroz gustu odbranu S.Arabije u kaznenom prostoru

1. minut - Utakmica je počela!! Početni udarac izveli su igrači S. Arabije... Ovo su sastavi dve reprezentacije na otvaranju Mundijala pred 80.000 ljudi na stadionu "Lužnjiki"

 

 

 

16.55 - U toku je izvođenje himni dve zemlje

16:45 - Igrači obe selekcije su na terenu

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading