Kinez zaplakao dok je pevao "Bože pravde"!

Autor:

Sport

14.06.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina navija za Srbiju! "Orlovi" će na Mundijalu u Rusiji imati podršku domaćih navijača, naših koji doputuju u Samaru, Kalinjingrad i Moskvu, ali i od najmanje jednog Kineza!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Lud za Srbijom: Kineski navijač Lin

Naime, juče je bazu naših fudbalera u Svetlogorsku posetio Lin (30) iz Šangaja. Kada su naši momci krenuli na trening, stao je ispred njihovog autobusa i iz sveg glasa, sa suzama u očima, zapevao: "Bože pravde!"

Foto: Srpski telegraf

- Srbija, Rusija i Kina su u mom srcu! Mi smo braća - u dahu je rekao Lin i dodao na čistom srpskom: "Bravo, braća, idemo 'orlovi'!"
Dok je držao kinesku, rusku i srpsku zastavu, usledila je i himna njegove države, a onda na oduševljenje igrača i članova stručnog štaba i omiljena pesma našeg selektora Mladena Krstajića:
- Pevaj, Srbijo, zemljo junaka, pevaj, Srbijo, zemljo bitaka! Pevaj, Srbijo, silnije jače, pevaj, Srbijo, i kad ti se plače!

DUG REPERTOAR PESAMA

Kada smo ga pitali odakle zna ove pesme, kaže da pomno prati sva dešavanja koja su u vezi sa "orlovima" i da je na internetu uhvatio snimak našeg selektora kako u jednoj kafani sa društvom upravo peva pesmu Baje Malog Knindže.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Ipak, Krle nije bio voljan da se slika sa Kinezom, ali su ga zato fascinirali Duško Tošić i Branislav Ivanović, koji su napravili selfi s njim.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Kupio sam karte za četiri vaša meča, tri u grupi i osminu finala - Srbija sigurno prolazi grupu. Gledaću i jedan meč Rusije. Mnogo mi je drago što je Tošić došao da igra u Kini, u Gvangžu R&F. Potrudiću se da odem da ga gledam, i njega i Piksija. Tošić je najbolji i Bane Ivanović. Žao mi je što nema još jednog "Kineza" - Gudelja - kroz smeh će Lin uz pitanje: "Hoću li sada da budem popularan u mojoj Srbiji?"

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

POZDRAV ZA KRAJ

Kada su "orlovi" kretali na jutarnji trening, jedan od poslednjih pred premijerni meč sa Kostarikom na Mundijalu (17. jun), Lin je ponovo zagrmeo: "Bože, pravde, ti što spase..." Svi igrači su mu mahnuli iz autobusa, neki sa visoko uzdignuta tri prsta, a neki sa stegnutom pobedničkom pesnicom uz povike: "Ajmo, Srbijo!"

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading