Srpski bokseri nižu medalje na međunarodnoj sceni

Autor:

Sport

16.10.2018

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krenulo je! Za samo godinu velikog rada, reda i posvećenosti boks u Srbiji je procvetao. Najbolji dokaz za tu konstataciju su medalje koje su u proteklih deset dana iskovali reprezentativci Srbije na međunarodnoj sceni. Posle dugog niza godina srpski bokseri počeli su da donose medalje za našu zemlju. Led su probili seniori na čuvenom turniru u Minsku, na jednom od najjačih ex SSSR turnira, gde su osvojene dve bronze (Damjan Grmuša i Nikola Stevanović) i srebro koje je iskovao naš najbolji teškaš Vladan Babić, koji je izgubio u finalu od svetskog šampiona.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Bokseri Srbije

Prava senzacija u režiji srpskih boksera stiže iz ruskog grada Anapa gde je u toku Prvenstvo Evrope za juniore. Naši boks orlići već su obezbedili dve bronzane medalje (Omer Beli Ametović i Ognjen Đurđev), dok će se u finalnim borbama za zlato boriti Šapčanin Semiz Pinja Aličić i Nišlijka Nina Stajković.

Treneri i predstavnici boks saveza drugih zemalja sa velikom pažnjom su ispratili partije naših boksera, nakon borbi prilazili su našem selektoru Draganu Vasiljeviću da čestitaju na uspesima srpskog tima.

- Generacija juniora i prethodna generacija kadeta upravo su budućnost srpskog boksa. To je generacija koja može imati Olimpijskog pobednika na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, što je veoma realno ako budemo nastavili ovako da radimo uz ovakve uslove. Nismo još završili posao ovde u Anapi, sa zadovoljstvom i srećom možemo reći da nas očekuju još dve veoma teške borbe, ali slatke borbe jer se radi o mečevima u kojima će se naši reprezentativci Pinja i Nina boriti za zlato. Imaju težak zadatak i  opasne protivnike, ali su spremni su svakoga da pobede, samim tim i da postanu evropski šampioni. Sačekat ćemo mečeve, pa neka bolji pobede - rekao je selektor Vasiljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading