GROM IZ VEDRA NEBA: Ivana Španović odustala od odbrane zlata!

Autor:

Sport

11.08.2018

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekali smo nastup Ivane Španović na Evropskom prvenstvu u Berlinu, ali... Naša skakačica u dalj odustala je od takmičenja zbog povrede.

RepublikaFoto: Tanjug

Naša atletičarka neće skakati ove subote. Šta se dogodilo objasnio je njen trener Goran Obradović.

- Ivana neće skakati u finalu Evropskog Prvenstva u Berlinu. Tu odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna ruptura ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere - izjavio je trener Obradović.

Ivana je bila u vrhunskoj formi, bila je sjajna, ali povreda je bila jača...

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu - poručila je razočarana Ivana.

Na ovom takmičenju, Španovićeva je branila zlatnu medalju...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading