Osvajač 12 olimpijskih medalja suspendovan zbog "Instagrama"!

Autor:

Sport

24.07.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki plivač Rajan Lohti kažnjen je sa 14 meseci suspenzije zbog fotografije na "Instagramu", na kojoj se vidi kako prima intravenoznu terapiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lohti napravio problem bez potrebe

Američka anti-doping agencija USADA je videla ovu Lohtijevu objavu, pa su ga momentalno suspendovali, pošto je za ovakvu terapiju neophodna njihova dozvola, iako nije uzimao bilo kakve ilegalne supstance.

USADA je tek obaveštena o Loktijevoj IV terapiji kada je plivač objavio sliku na "Instagramu".

- Pravilo je pravilo i ja prihvatam kaznu. Nadam se da će drugi moći da uče iz moje greške. Ja nikada nisam uzeo zabranjenu supstancu, ja to nikada ne bih uradio i smatram doping za jako ozbiljan prekršaj. Nažalost, novo pravilo nije toliko poznato i ja sam morao to da znam. Bio sam u odličnoj formi, trenirao sam svakog dana, a sada se ovaj peh dogodio - rekao je Lohti.

Lohti je u prošlosti već jednom bio suspendovan – bilo je to 2016. godine, kada je tvrdio da je, zajedno sa još trojicom kolega iz američkog plivačkog tima, opljačkan pod pretnjom oružjem u Rio de Žaneiru tokom Olimpijskih igara. Vest o tome obišla je svet, ali se ubrzo ispostavilo da je Lohti pod uticajem alkohola vandalizovao benzinsku stanicu i da mu se suprotstavilo obezbeđenje, što su potvrdile i kamere. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading