DOMINACIJA: Španovićeva trijumfom i odličnim rezultatima otvorila sezonu

Autor: Tanjug

Sport

26.05.2018

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja srpska atletičarka, svetska i evropska šampionka Ivana Španović nastupila je danas na mitingu u Atini i na najlepši način otvorila ovu letnju sezonu.

RepublikaFoto: Starsport

Ivana je trijumfovala sa rezultatom 6,98 metara i ovo je bilo prvo pojavljivanje Španovićeve na zaletištu od osvajanja svetske titule zimus u Birmingemu, i danas je kao što je završila zimsku sezonu ušla u nastavak zlatne 2018. godine.

Iz serije u seriju Ivana je bila sve bolja i bolja, rezultati su se nizali od 6.66m u trećoj seriji, za nijansu bolja Ivana je bila u četvrta serija gde beleži 6,71m, da bi u petoj letela do fenomenalnih 6,98m, ali nažalost uz nedozvoljeni vetar od 2.5m u sekundi. 

Ivana je fantastičan rezultat postigla i u poslednjem pokušaju kada je uz maksimalno dozvoljen vetar 2.0m/s skočila 6,92 metara. 

Upravo sa tim rezultatom Ivana sada deli vodeću poziciju na svetskim rang listama zajedno sa Kanađankom Kristabel Netej, a ovo je i njen najbolji start sezone u karijeri.

- Odlučili smo se da nešto ranije krenem sa takmičenjima, odnosno da pre otvaranja dijamantske serije u Štokholmu odradimo jedan miting. Dugo nisam skakala u Grčkoj za koju me generalno vezuju jako lepe uspomene iz juniorskih dana. Mnoge rekorde sam baš u Grčkoj ostvarila, a evo i jedan i danas. Najbolje otvaranje sezone u karijeri. Skakala sam iz skraćenog zaleta tako da postignuti rezultati imaju još dodatnu težinu - zadovoljno je prokomentarisala Španovićeva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading