(VIDEO) SIGURNO STE SE NEKAD ZAPITALI: Šta se dešava pod vodom dok igraju vaterpolistkinje?

Autor:

Sport

13.05.2018

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo je gruba i zahtevna igra, možda i jedna od najtežih u svetu sporta. Ali nije samo u muškoj konkurenciji prljavo i grubo, pošto ni žene ne zaostaju po intenzitetu igre.

RepublikaFoto: youtube.com/EspectaVideos
Kupaći kostimi često stradaju tokom meča

Muškarci često nose i po nekoliko pari kupaćih gaća, a pod vodom jedni drugima zadaju mnoštvo udaraca.

Ali ni kod žena nije ništa opuštenije, pošto se dame u bazenu takođe guraju, povlače za kostim i udaraju pod vodom, što često promakne pažnji glavnih sudija meča.

U Hrvatskoj su rešili da malo podrobnije istraže ovu temu, tačnije odnose među igračicama u bazenu, pa je Mia Šimunić iz Mladosti otkrila kako izgleda jedan prosečan ženski vaterpolo meč.

- Pod vodom možete raditi šta hoćete, naravno, dok vas sudije ne vide. Za razliku od vaterpolista, kod nas kupaći kostim zauzuma veliku površinu, muškarci su u gaćicama. I onda ide hvatanje za kupaći kostim. Bude tu i džudo zahvata, rvačkih tehnika... Ko je u tome veštiji, oduzme koju loptu više - rekla je za "24sata" Mia Šimunić, trener Mladosti.

- Mi ne nosimo duple kostime, ako pukne, pukne, moramo da igramo dalje, a to je dosta ugodno za oko publike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading