Karatisti tzv. Kosova* stigli u Novi Sad, još bez odluke o takmičenju

Autor: Tanjug

Sport

08.05.2018

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski karatisti u sredu će doputovati u Novi Sad, ali još nije poznato da li će i nastupiti na šampionatu Evrope, prenosi prištinska "Koha Ditore".

RepublikaFoto: instagram.com/worldkaratefederation
Još nema odluke o učešću karatista iz tzv. Kosova

Kako se navodi, ekspedicija od ukupno 30 sportista, članova Saveza i novinara, rano ujutro krenuće na put iz Prištine, posle prelaska administrativne linije imaće posebno obezbeđenje, a odluka o takmičenju biće doneta na licu mesta.

Naime, Srbija kao organizator insistira da kosovski karatisti mogu da nastupe samo pod obeležjima Evropske federacije, dok će delegacija kosovskog saveza tražiti da nastupa pod svojom zastavom ili da svi učesnici šampionata nastupe bez zastave.

Kako ocenjuju mediji u Prištini, nastup kosovskih karatista u Novom Sadu, bez obzira u kojoj formi, biće istorijski jer dosad niko od sportista iz kosovskih selekcija nije nastupio na velikom takmičenju u Srbiji.

Evropsko prvenstvo u karateu održaće se od 10. do 13. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading