NAJBOLJI BOKSERI U BEOGRADU: Borovčanin najavio istinski spektakl u Pinkiju

Sport

25.04.2018

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji boksa željno isčekuju istinski spektakl u dvorani Pinki. „Beogradski pobednik", međunarodni boks turnir duge tradicije, od 25. do 28. aprila održaće se po 56. put, sada pod nazivom Memorijal "Branko Pešić". U Zemunu će se okupiti čak 180 boraca iz više od 20 zemalja.

RepublikaFoto: Starsport

U ringu Pinkija biće predstavnici Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje... Dolazak reprezentacija rezervisan je za 24. april, borbe počinju dan kasnije, a veliko finale je 28. aprila od 19 časova, ulaz će biti potpuno besplatan. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd.

- Moram da kažem da sam ponosan na organizaciju jer se okupila takva ekipa boskera da slobodno može da važi za Evropsko prvenstvo. Toliko će biti kvalitetno. Ljudi će uživati u sjajnim borbama, a ja mogu samo da se zahvalim gradu koji je na sebe preuzeo organizaciju i potrudio se da apsolutno sve bude na najvećem mogućem nivou. Lično se nadam da će neki srpski bokser uspeti da se plasira u finale, ali sigurno da ih čeka pakleno težak posao zbog izrazito jake konkurencije – rekao je za Srpski telegraf Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije

Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.

RepublikaFoto: Promo

Na turniru mogu nastupati takmičari u uzrastu elita u svim težinskim kategorijama, a po prvi put i žene u svim težinskim kategorijama. Posebna atrakcija biće ženski boks koji se nakon pola veka vraća na scenu kada je u pitanju međunarodni turnir "Beogradski pobednik". Veliku pažnju izaziva i sa nestrpljenjem se čeka izlazak u rign višestruke šampionke Srbije Nine Radovanović, 17. na svetskoj rang listi i vlasnice četiri šampionska pojasa, koja će se takmičiti u bantam kategoriji.

Najpoznatiji osvajači takmičenja "Beogradski pobednik" su: Svetomir Belić, Zvonko Vujinin, Tadija Kačar, Aziz Salihu, Sreten Mirković, Plamen Jankov, Dragomir Vujković, Ante Josipović, Ivan Ribać.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vanja

26.04.2018 09:14

Dzaba vam spektakl kad nemate nigde objavljen program. Ok ne moze se znati tacna satnica ali barem spisak borbi za svaki dan takmicenja. Bokserski savez je ocito medju najgorim savezima u Srbiji.