SVI NA MARATON!

Sport

21.04.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajmo, ajde, svi na maraton!

RepublikaFoto: Tanjug
Slika sa jednog od ranijih Beogradskih maratona

U Bulevaru kralja Aleksandra u subotu od 10 časova počeće 31. Beogradski maraton. Za tradicionalni sportski događaj u prestonici Srbije prijavljeno je oko 7.000 trkača za polumaraton i maraton, dok će na Trci zadovoljstva dužine pet kilometara učestvovati čak 20.000 ljudi!

70 ZEMALJA

- Očekujemo novi rekord po broju učesnika i država iz kojih dolaze, baš kao što je bio slučaj u prethodnih deset godina. Po trenutnom broju prijava, očekujemo da bude nadmašen prošlogodišnji rekord od 7.000 maratonaca i polumaratonaca iz 70 zemalja - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Optimizam deli i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

GRAD UMIVEN

- Grad je umiven i sređen i staza će biti u potpunosti spremna. Apelujem da se obrati pažnja na parkiranje kako bismo imali što manje problema za samu trku. Želim da svi budemo spremni za velelepni sportski događaj. Pored tri trke, biće i mnogo drugih sjajnih manifestacija, uključite se da budemo humana porodica, kakva jesmo. Ne oklevajte u dolasku na Trku zadovoljstva, prošetajte tih pet kilometara, budite deo velikog spektakla - poručio je Mladenović.

Promoter Beogradskog maratona trebalo je da bude kenijski trkač Henri Rono, ali su mu lekari savetovali da iz zdravstvenih razloga ne dolazi. Njega će zameniti Halid Hanuči, prvi čovek koji je maratonsku stazu pretrčao za manje od dva sata i šest minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading