Crnogorac zabio Srbiji nož u leđa!

Sport

26.03.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Evropske rukometne federacije Predrag Bošković (46) bio je među najglasnijima na sastanku EHF kada se odlučivalo da se juniorke Srbije eliminišu sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo pošto je država Srbija zabranila meč sa tzv. državom Kosovo u Kovilovu!

RepublikaFoto: Tanjug/S.MATIĆ
SVIM SRCEM UZ AGRESORE: Predrag Bošković

PRIJATELJ SAVEZA

Dakle, Crnogorac je direktno zabio nož u leđa Srbiji, ali to i ne čudi ako se zna da je on i ministar odbrane Crne Gore i jedan od glavnih zagovornika ulaska naše bratske zemlje u NATO alijansu. I ranije su se pojavljivale priče da radi na štetu Srbije kada god mu se ukaže prilika iako je u dobrim odnosima sa prvim čovekom srpskog saveza Božidarom Đurkovićem, koji je i u EHF na bitnoj funkciji kao predsednik Takmičarske komisije. Ipak, Bošković očigledno ima veću moć, a ovo nije prva, a verovatno ni poslednja intriga, gde direktno radi na štetu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S.MATIĆ
Predrag Bošković

BIVŠI SRBENDA

Podsetimo, mediji u Crnoj Gori pisali su za Boškovića da je sredinom 2001. kao predsednik Saveta mladih DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore najavio tužbu protiv lista Dan, ali sudskog procesa nije bilo. Novinari su tvrdili da je bio dobrovoljac na hrvatskom ratištu kao član Srpske narodne obnove i pripadnik paravojnih formacija "Beli orlovi".

Dok su Srbija i Crna Gora bile jedna država, Bošković se nije interesovao preterano za rukomet. Godine 2005. ušao je u Upravni odbor Ženskog rukometnog kluba Budućnost, 2006. postao je predsednik i bio je do pre 10 dana, kada je podneo ostavku. Od 2009. do 2016. vodio je Rukometni savez Crne Gore, kada se povukao zbog funkcije u EHF.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Boškovićem, ali on na naše pozive i poruke koje je video nije odgovarao.

Hronologija događaja

2. mart - takozvana država Kosovo obaveštava Evropsku rukometnu federaciju da neće da igra bez obeležja u Kragujevcu na kvalifikacionom turniru od 23. do 25. marta za Svetsko prvenstvo za juniorke

16. mart - Rukometni savez Srbije proglašava pobedom što će tzv. država Kosovo igrati bez obeležja i himne iako je i za Srbiju doneta ista odluka

19. mart - RS Vojvodine takvu odluku smatra sramotnom

21. mart - turnir iz Kragujevca je premešten u Kovilovo nadomak Beograda iz bezbednosnih razloga, a meč je trebalo da se odigra bez publike i medija

23. mart - Vlada Srbije zabranila da se odigra meč zbog okupljanja "Delija" u Kovilovu i oštrih protesta

23. mart - juniorke Srbije diskvalifikovane sa turnira i neće moći da učestvuju na SP

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading