Vlada Srbije zabranila odigravanje rukometnog meča u Kovilovu sa selekcijom tzv. Kosova!

Autor:

Sport

23.03.2018

13:07 >> 13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalifikacioni meč za odlazak na Svetsko juniorsko prvenstvo između rukometašica Srbije i takozvane selekcije Kosovo trebalo je da bude odigran ovog petka (16 sati) u Kovilovu, ali od toga neće biti ništa.

RepublikaFoto: Tanjug
Meč u Kovilovu na kraju neće biti odigran

Vlada Srbije donela je odluku da zabrani ovaj meč, na kome je planirano da selekcije igraju bez intoniranja himni i isticanja nacionalnih obeležja. Takođe, Evropska kuća rukometa je naložila da na duelu ne mogu da prisustvuju mediji i navijači. Prethodno je utakmica trebalo da bude odigrana u Kragujevcu, ali je iz bezbedonosnih razloga turnir premešten u Kovilovo.

Uoči meča u Kovilovu su bili i navijači Crvene zvezde, koji su noseći nacionalna obeležja pevali patriotske pesme i pozvali su se sve da dođu ispred Sportskog centra. Zbog svega toga Vlada Republike Srbije odlučila je da zabrani odigravanje ovog meča, pošto on nosi visok rizik.

Podsetimo, pored ove dve selekcije na turniru u Kovilovu učestvuju Norveška i Slovačka, a samo će se pobednik plasirati na planetarni šampionat.

Vest je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Doneo sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i tzv. Kosova otkaže - izjavio je Stefanović Tanjugu.

On je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavestio premijerku i predsednika.

- Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima - izjavio je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Veselin

23.03.2018 14:02

Potpuno ispravan stav vlade Srbije, utakmica nije smela ni da se zakaze jer je potpuno neregularna.

poli

23.03.2018 14:10

Treba sačuvati slogu i pamet u ovim vremenima i povlačiti mudre poteze, i sacuvati ponos i dostojansvo svoje zemlje, Svaka cast i pohvala za Aleksandra Vucica i Nebojsu Stefanovica

milos

23.03.2018 14:12

Bravo za Vladu Srbije.Tako i treba..nema potrebe za nasiljem.

Nikola

23.03.2018 14:14

Najbolja odluka vlade. Zbog bezbednosti najbolje je da se otkaže utakmica.