VATERPOLO: Partizan bez F4; Zvezda se vraća među elitu

Autor:

Sport

17.03.2018

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikom derbiju pretposlednjeg kola, vaterpolo lige, Partizan je izgubio od Juga 10:8.

RepublikaFoto: Facebook.com/Sportyfoto
Ilustracija: Foto

Mlada i talentovana ekipa Partizana je uspešno odolevala aktuelnom šampionu i timu koji slovi za jednog od favorita kada je osvajanje Lige šampiona u pitanju. Međutim, iskustvo i kvalitet su ipak doneli prevagu na tasu Juga. Najefikasniji u sastavu tima iz Dubrovnika bili su Hrvoje Benić sa četiri, Loren Fatović je postigao dva, a Vikor Rašović jedan gol. S druge strane kod Partizana koji je imao nerešen rezultat uoči poslednje deonice raspoloženi za igru u napadu bili su Nikola Radonjić sa tri i Srđan Aksentijević sa dva gola. Jug je poslednju deonicu dobio sa 5:3, za konačnih 10:8.

Bila je to ujedno i poslednja prilika da Partizan izbori plasman na F4. Ovako će se za titulu boriti Jug, Mladost, Jadran iz Splita i Jadran iz Herceg Novog koji su obezbedili plasman na finalni turnir. Kako sada stvari stoje, ako se ne dogodi neko čudo u poslednjem kolu, iz elitnog društva ispada Primorje, a Budva će igrati baraž mečeve za ostanak u društvu najboljih.

Crvena zvezda se vraća u elitno društvo, a protivnik Budvi će biti Vojvodina ili Šabac.

Budva je doživela klasičan nokaut u duelu sa Jadranom iz Splita na svom bazenu. Dalmatinci su slavili sa 14:5, a u jednom trenutku vodili sa 9:1. Jerko Kragić je postigao četiri, Antun Goreta tri, a Nikola Milordović i Anđelo Šetka po dva gola. Kod Budve prelaznu ocenu je zaslužio samo Srđan Vuksanović sa dva gola.

Mladost je u poslednjem meču kola deklasirao Primorje sa 18:5. Kozmim Radu je postigao četiri, Luka Bukić i Fran Paškvalin po tri gola. Kod Primorja niko nije uspeo dva puta da se upiše u listu strelaca.

Dan ranije odigrana su dva meča. Jadran iz Herceg Novog je opravdao ulogu favorita protiv Mornara i slavio sa 10:5, dok je POŠK na svom bazenu slavio protiv Primorca sa 13:10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading