OKS na Kopaoniku obeležio 108. rođendan

Autor: Tanjug

Sport

23.02.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je 108. rođendan nizom različitih manifestacija u okviru programa "Olimpijska čarolija" na Kopaoniku.

RepublikaFoto: twitter.com/OKSrbije
Proslava na Kopaoniku

U znak sećanja na generala Svetomira Đukića i nekoliko srpskih oficira koji su postavili temelje Olimpijskog pokreta u Kraljevini Srbiji kada su u hotelu Moskva 23. februara 1910. godine osnovali Srpski olimpijski klub, više od 100 dece učestvovalo je u igrama na snegu i kreativnim radionicama.



Mališani su imali priliku da pogledaju i izložbu "Zimske Olimpijske igre: od Šamonija do Pjongčanga" i dožive virtuelno ski skokove.

U čast proslave rođendana prisutnima su se obratili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

- Vi ste najbolji i najlepši deo Srbije. Siguran sam da se među vama krije jedan šampion ili šampionka koji će jednoga dana naslediti naše olimpijce koji su nas predstavljali u Pjongčangu - rekao je Maljković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading