Nećete verovati kako su Amerikanci odlučili ko nosi zastavu na otvaranju ZOI

Autor:

Sport

08.02.2018

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bronzana sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. Erin Hemlin bacanjem novčića izabrana je za barjaktara delegacije Sjedinjenih država na ceremoniji otvaranja u Pjongčangu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija: Foto

Sankašica Hemlin četvrti put učestvuje na ZOI, a u Sočiju 2014. osvojila je prvu medalju za SAD u sankanju u pojedinačnoj konkurenciji.

Glavni konkurent Hemlinovoj bio je brzi klizač Šani Dejvis osvajač zlata na 1.000 i srebra na 1.500 metara u Torinu 2006. i Vankuveru 2010. Dejvisu su ZOI u Pjongčangu peto najveće planetarno takmičenje na kojem će učestvovati.

Posle glasanja članova Olimpijskog komiteta SAD, Hemlinova i Dejvis dobili su po četiri glasa, a barjaktara su izabrali bacanjem novčića.

Dejvisu se nije dopala činjenica da je novčić presudio u tako važnoj odluci kao što je nošenje zastave na ceremoniji otvaranja, pa je svoje nezadovoljstvo iskazao putem društvenih mreža, dok Hemlinova nije želela da komentariše.

SAD na ZOI u Pjongčangu od 9. do 25. februra predstavlja 244 takmičara, najviše u istoriji igara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading