Na otvarnju ZOI do -20

Autor:

Sport

06.02.2018

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu prisutni verovatno dugo neće moći da zaborave, i to zbog vrlo niskih temperaturama kojima će biti izloženi.

RepublikaFoto: instagram.com/pyeongchang2018
Pjongčang

Očekuje se da će u toku trajanja ceremonije otvaranja Olimpijskih igara temperatura iznositi -20 stepeni, a stadion na kojem će se ona održati nije natkriven zbog štednje i smanjenja troškova.

Olimpijski komitet Južne Koreje obezbedio je zaštitne mreže koje štite od vetra, kao i ćebiće, ali pitanje je koliko će to pomoći pri tako niskoj temperaturi.

Lekari italijanskog tima savetovali su svojim sportistima i trenerima da zbog hladnoće neprestano budu u pokretu tokom jednoipočasovne ceremonije. Osobama sa srčanim smetnjama i dijabetesom savetuje se da ostanu u toplom i da ne idu na Olimpijski stadion.

Nekadašnji japanski ski skakač Norijaki Kasai priprema se na borbu protiv minusa.

- Najgori deo Olimpijskih igara biće ceremonija otvaranja. Moraću da zalepim toplotne flastere po svom celom telu - istakao je Kasaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading