Brojimo sitno do početka: Na ZOI u Pjongčangu ukupno 2.925 sportista iz 92 zemlje!

Autor:

Sport

29.01.2018

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletirana je lista svih sportista koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, koje su na programu od 09. do 23. februara. U Južnu Koreju doputovaće ukupno 2.925 sportista iz čak 92 zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pjongčang će ugostiti rekordan broj sportista

Prvi će u olimpijsko selo stići sportisti iz Malezije, Singapura, Eritreje, Ekvadora i Nigerije. Najbrojnija delegacija će, prema podacima MOK-a, biti američka sa 242 sportista, boje Kanade brani 226 sportista, a domaćina - Južnu Koreju će u 15 sportova predstavljati 144 učesnika.

Specijalnu pozivnicu dobilo je 22 takmičara iz Severne Koreje, uključujući i 12 hokejašica koje će nastupati u zajedničkoj hokejaškoj ekipi sa južnim susedima.

Ovo je porast broja sportista u odnosu na prethodnu Olimpijadu iz Sočija, kada je iz 88 zemalja stiglo ukupno 2.858 sportista i sportistkinja.

Za 17 dana u Pjongčangu biće podeljeno 102 kompleta medalja, a na programu će biti šest novih disciplina.

Zastavu Srbije na otvaranju ZOI nosiće Nevena Ignjatović, a osim nje u alpskom skijanju takmičiće se Marko Vukičević i Marko Stevović, a Damir Rastić u nordijskom skijanju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading