TACK, SVERIGE:Šveđani šokirali Hrvate i poslali Srbiju u drugi krug!

Sport

16.01.2018

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Švedske načinili su veliki podvig u slavili protiv domaće Hrvatske u trećem kolu rukometnog šampionata Evrope, čime su izborili prvu poziciju u grupi za sebe, ali i treću za Srbiju, što znači da izabranici Jovice Cvetkovića imaju još makar tri meča na ovom turniru.

RepublikaFoto: http://cro2018.ehf-euro.com
Naši rukometaši imaju razloga za slavlje!

Srbija je slavila protiv Islanda sa 29:26, a za siguran prolaz nam je bila potrebna pobeda od četiri gola razlike. Cvetković i njegovi momci su tugovali nakon meča uprkos pobedi, a jedina uzdanica bili su nam švedski rukometaši. 

Skandinavci su morali da izvuku barem bod protiv domaće Hrvatske, a oni su odigrali možda i najbolji meč u poslednjih nekoliko godina i potukli do nogu Hrvate 31:35 pred 12.000 navijača u splitskoj "Spaladium areni". U pravi čas, kako za njih, tako i za nas.

Zahvaljujući ovom trijumfu "Orlovi" idu u narednu fazu u Zagreb, gde će odmeriti snage sa Francuskom, Norveškom i Belorusijom. Možda šanse i nisu na našoj strani, ali će Srbija imati čemu da se nada na krilima pobede protiv Islanđana u poslednjem kolu. Termini narednih utakmica su 18, 22. i 24. januar.

Tack Sverige, hvala Švedskoj! Srbija je među 12 najboljih selekcija u Evropi!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading