PERUNIČIĆ GRMI POSLE PORAZA: Iluzorno je bilo nadati se da ovakva Srbija može da naudi Hrvatima

Autor: index.hr

Sport

13.01.2018

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski rukometaš Nenad Peruničić izjavio je da je Hrvatska zasluženo pobedila našu selekciju na startu EP u Splitu.

RepublikaFoto: Starsport
Peruničić je imao šta da poruči našim rukometašima

Hrvatska je lako pobedila Srbiju, 32:22.

- Čestitam vam. Red je i sportski čestitati nekome ko je bolji od tebe - rekao je Peruničić za hrvatski portal Index.hr.

Novinari su ga podsetili da nikada nije izgubio od Hrvatske.

- Ha-ha, da, u pravu ste, nikad nisam od Hrvata izgubio. Najveće uživanje mi je bilo da igram protiv svojih prijatelja, protiv momaka sa kojima sa godinama zajedno igrao, a sa nekima sam i bio cimer. Mene je posebno tada inspirisalo da igram protiv njih, baš zato što su pravi prijatelji. Međutim, to su bila druga vremena. Dosta se promenila. Hrvatska je otišla miljama napred, a mi se nismo pomerili sa onog mesta gde smo ostali kada se moja generacija oprostila - naveo je Peruničić, koji je trener Crvene zvezde.

On je istakao da nije očekivao previše od meča sa Hrvatskom.

- Iluzorno je bilo nadati se da ovakva Srbija može da naudi Hrvatskoj. Kod nas u Srbiji se sve izgubilo. Mladi odlaze prerano, još nezreli. Ne postoje treneri koji znaju da rade sa mladim igračima, a klince nije briga za rukomet. Rukomet je predivna igra, dinamična, zanimljiva, ali šta to vredi kada su se u Srbiji nametnuli neki drugi sportovi - rekao je, između ostalog, Peruničić i nastavio:

- Nije problem da izgubiš. Posebno nije sramota izgubiti od boljeg, a Hrvatska je u ovom trenutku miljama daleko od Srbije. Ali nedopustivo je dozvoliti da te neko ponizi, a da ti i ne pokušaš da se suprotstaviš. Moja generacija je znala da izgubi sedam, osam razlike, ali mi smo imali onaj fajterski karakter, pogotovo kad bismo igrali protiv ekipa koje su bile bolje od nas. Možda su oni tada bili bolji, ali to bi u nama probudilo dodatan inat. Ovo danas, ne znam šta bih rekao. Ekipa bez srca i bez karaktera. Bez hrabrosti. Hrvatska ima 12, 13 podjednako dobrih igrača, sistem igre, brzinu, rastrčana krila, nisi znao odakle dolazi opasnost, a mi već 20 godina igramo samo na bekove, krila nemamo, odbrana ne postoji i tvrdoglavo guramo loptu Nenadiću, pa ako on nešto na inspiraciju napravi, super. Ako ne, ništa. Ponavljam, nisam puno očekivao, ali jesam neku borbu, neizvesnost barem koja bi nam dala vetar u leđa za utakmice protiv Islanda i Švedske. Ovako, pojma nemam šta da očekujem od Srbije u nastavku turnira.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading