MUČKA PROVOKACIJA KOMŠIJA: BOLESNI HRVAT PRETIO OLUJOM!

Sport

12.01.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao uvertiru za meč 1. kola šampionata Evrope između Hrvatske i Srbije u Splitu novinar Slobodne dalmacije Zdravko Reić namerno je iskoristio (i to nekoliko puta) reč oluja, kojom je nedvosmisleno aludirao na zločinačku akciju u kojoj je sa svojih ognjišta tokom rata u bivšoj SFRJ proterano čak 250.000 Srba i pobijeno 2.650 srpskih civila!

RepublikaFoto: ST/S. Marjanović
Navijači Hrvatske pred meč protiv Srbije

Nije to bilo niti je moglo da bude slučajno jer samo bolestan i duboko iskompleksiran um može na rukometni teren da prenese i podrži etničko čišćenje u kom su unesrećene stotine hiljada ljudi. Hrvati su, a čast izuzecima koje predstavljaju i njihovi rukometaši i većina sportista, pokazali da ne mogu da izdrže susret sa Srbima a da im ne prorade kompleksi. Čak i kada su, barem na papiru, bili veliki favoriti da odnesu konačnu pobedu na sportskom borilištu.

Foto: Republika

"Oluja, oluja se sprema, oluja navijanja sa tribina Spaladijum arene da ponese naše rukometaše do pobeda na prvenstvu Evrope, do - svi sanjamo - zlatne medalje, jedine koje nedostaju u kolekciji odličja 'kauboja'", napisao je Zdravko Deić u svojoj kolumni.

Pravdaće se, naravno, Deić da je samo hteo da da vetar u leđa i svojoj reprezentaciji i publici koja je ispunila tribine u splitskoj dvorani, ali je njegova prljava i perfidna poruka svima i više nego jasna. Njen jedini cilj bio je da se ponizi i isprovocira svako ko ime veze sa srpstvom i srpskim narodom. Posle ovakvih tekstova sreća je da srpski rukometaši tokom boravka u Splitu nisu imali nikakvih problema.

Koliko su Splićani bili opušteni i sigurni da problema neće biti, govori i to da su izabranici Jovice Cvetkovića normalno trenirali i odradili dva treninga, a kako nam je rečeno u Rukometnom savezu Srbije, sve je aspolutno isto kao i na svakom šampionatu prethodnih godina. Identične uslove srpska delegacija imala je kao i Švedska i Island, sa kojima je takođe u grupi - smešteni su u istom hotelu, a neznatno su pojačane mere obezbeđenja samo na putu od smeštaja do Spaladijum dvorane.

RepublikaFoto: Printscreen/Slobodna Dalmacija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading