Džudisti Zvezde oduševili na “Yawara izazovu” u Sankt Petersburgu! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.06.2022

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džudisti Crvene zvezde još jednom su oduševili sve navijače novim uspehom na međunarodnoj sportskoj sceni. Na internacionalnom turniru “Yawara izazovu” u Sankt Petersburgu, crveno bela trofejna ekipa osvojila je bronzano odličje čime se upisala u istoriju ovog takmičenja a u bogatu klupsku riznicu dodala je još jedan vredan trofej.

Džudisti Zvezde oduševili na “Yawara izazovu” u Sankt Petersburgu! (VIDEO)

Foto: DŽK Crvena zvezda

U meču za medalju, Zvezdin tim je bio bolji od ekipe Tehrana iz Irana  3:2. Džudistima Crvene zvezde odličja je uručio ministar sporta Ruske federacije Oleg Matisin.

-Čestitke momcima na svemu što su prikazali ovde u Sankt Petersburgu. Dobro je poznato da su sportisti najbolji ambasadori svojih zemalja, a ovom posetom još jednom je potvrđeno prijateljstvo ne samo naša dva kluba, Crvene zvezde i Yawara Neve, već i naša dva naroda. Sport je uvek bio i biće most koji spaja narode, gradi prijateljstva i širi prave vrednosti -rekao je Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda.

O kvalitetu domaćina, ekipe Yawara Neve najbolje govori činjenica da su desetostruki osvajači Lige šampiona. U odličnoj konkurenciji Zvezda se okitila bronzanim odličjem pobedom u duelu sa šampionskim timom iz Irana, džudistima Tehrana.

-Ovo je možda najbolja najava odličnog nastavka sezone u kojoj kao što smo i obećali idemo na osvajanje Lige šampiona- bio je iskren Stojan Vujko. - Ujedno učešćem na ovom turniru nastavili smo odličnu saradnju sa našim sportskim prijateljima iz Sankt Petersburga. Tradicionalno prijateljski odnosi između srpskih i ruskih džudista, potvrđeni su na najbolji mogući način i ovoga puta u Sankt Petersburgu.  Iako smo veliki rivali na tatamiju, naše klubove van borilišta vezuje dugogodišnja saradnja i prijateljstvo. Ponosni smo na odličnu saradnju naših klubova- istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Ekipa u sastavu Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Jovan Niškanović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Bojan Došen i Mihail Morohojev, uz trofejnog trenera Ljubišu Majdova i Nikolu Nikolića, sportskog direktora, nije imala ni malo jednostavan zadatak. U prvom duelu čekao ih je dobro poznati tim, Yawara Newe, protivnici iz finala Lige šampiona. Tim koji je predvodio kapiten Bojan Došen u ovom meču nije našao pravo rešenje za trofejnu ekipu iz Sankt Petersburga. U meču za bronzanu medalju, u pravom rovovskom okršaju posle rezultata 2:2, borba odluke bila je u meču superteške kategorije između kapitena crveno belih Bojana Došena i Ali Perzgara, uzdanice Tehrana, u kome je slavio Zvezdin džudista, za konačan rezultat 3:2.

Međunarodni džudo turnir “Yawara izazov” održan je pod pokroviteljstvom Roskongresa a u okviru obeležavanja jubileja, 25. SPIEF Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading