MOK nemilosrdan prema Rusima: 11 DOŽIVOTNIH SUSPENZIJA ZBOG DOPINGA!

Autor:

Sport

22.12.2017

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni olimpijski komitet odredio je čak 11 doživotnih suspenzija za ruske sportiste zbog dopinga tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rusi ponovo pod udarom MOK-a

Među njima su Ivan Skobrev, dvostruki osvajač medalje u brzom klizanju na Igrama u Vankuveru 2010, kao i Artjom Kuznjecov, takođe takmičar u brzom klizanju.

Suspendovani su i osvajači srebrnih medalja u sankanju u Sočiju, Tatjana Ivanova i Albert Demčenko, kros kantri skijaši Nikita Krokov, Aleksander Besmertnjih i Natalija Matveva, takmičari u bobu Ljudmila Udobkina i Maksim Belugin, kao i hokejaši Tatjana Burina i Ana Šuhukina. 

Njima su oduzete medalje koje su osvojili na prethodnim Zimskim olimpijskim igrama u Rusiji, uz zabranu učešća na predstojećim ZOI u Pjongčangu početkom februara, saopštila je disciplinska komisija MOK. Ranije je određena i kazna po kojoj se i Rusiji zabranjuje učešće na igrama u Južnoj Koreji, uz ogradu da će svi ruski sportisti moći da nastupaju u Pjongčangu, ali bez državnih obeležja.

To znači da će samo sportisti kojima MOK da pristanak moći da se takmiče na ZOI u februaru, ali pod neutralnom zastavom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading