AKCIJA AUTOMOBILISTE I AGENCIJE ZA BEZBEDNOST; Borković: Ulica nije trkačka pista

Sport

18.12.2017

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski automoblista Dušan Borković i Agencija za bezbednost saobraćaja potpisali su protokol za podizanje svesti građana za volanom i na ulici.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dušan Borković

- Čak jedna trećina Srbije vozi i smatram da kao profesionalni vozač imam dužnost da promovišem bezbednost.  Ulica nije trkačka pista, nikada ne vozim brzo, ne pričam telefonom i stavljam pojas. Ako mi je do brze vožnje odem na stazu. Verujem da ćemo spasiti mnoge živote i apelujem na sve da kad voze ne popiju ni dozvoljenu dozu alkohola - poručio je Dušan Borković.

Rezultat zajedničkog rada je da je u odnosu na prethodni period smanjen broj poginulih na ulicama u gotovo svim kategorijama, na šta je direktorka Agencije Jasmina Milošević posebno ponosna.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dušan Borković i Jasmina Milošević

- Najrizičniji su mladi vozači i apelujemo da poštuju saobraćajne propise. Takođe, ovo se odnosi na pešake da ne prelaze na crveno svetlo - poručila je Jasmina Milošević.

U kampanju je uključen i novinar televizije Pink Mladen Mijatović.

- Umesto da su mladi ljudi postali uspešni sportisti ili naučnici, oni su prerano završili život zbog svoje ili tuđe nepažnje. Svi zajedno treba da damo svoj doprinos - zaključio je Mijatović.

U cilju podizanja svesti snimljen je i preventivni spot na temu brzine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading