Rekordna cena za Šumaherov bolid

Autor:

Sport

17.11.2017

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolid u kom je bivši prvak Formule 1 Mihael Šumaher poslednji put trijumfovao na Velikoj nagradi Monaka prodat je na aukciji u Sjedinjenim Američkim Državama za sedam i po miliona dolara.

Mihael Šumaher

Aukcija "Sotbisa" održana je na Menhetnu u Njujorku, a Šumaherovo vozilo je prodato za gotovo dvostruko više novca nego što je bilo očekivano. Umesto najavljivanih četiri, bolid je prodat za sedam i po miliona dolara čime je postalo najskuplje moderno vozile Formule 1.

 

 

Šumaher je u bolidu oznake "F2001" ostvario petu i poslednju pobedu na Velikoj nagradi Monaka u sezoni 2001. Nemac je u istoj sezoni devet puta prvi prolazio kroz cilj i tako došao do četvrte od ukupno sedam titula koliko ih je osvojio u Formuli 1. 

Nemački vozač je 2013. doživeo nesreću na skijanju posle koje je upao u komu. Iako se postepeno oporavlja, 48-godišnji Nemac je još uvek u lošem stanju. Trenutno je na lečenju u Švajcarskoj, a deo prihoda sa aukcije biće uplaćen Šumaherovoj fondaciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading