Objavljen skraćeni spisak rukometašica za SP

Autor:

Sport

13.11.2017

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović objavio je skraćeni spisak za naredno Svetsko prvenstvo. Obradović je precrtao šest imena sa šireg spiska reprezentativki uz opasku da još uvek neke od igračica nisu izašle iz povreda koje vuku već duže vreme.

RepublikaFoto: Filip Viranovski
Srpkinje ulaze u završne pripreme za globalnu smotru

- Imamo još jedan vikend utakmica u evropskim kupovima i nacionalnim prvenstvima, tako da se nadam da ćemo stati samo na povredi Janjušević, koja je teže prirode. Imamo 22 devojke na spisku, koje će, uz malo sreće, biti tu. Nekoliko devojaka igra u nedelju za svoje klubove, tako da će na pripremama biti tek od ponedeljka ili utorka. To su poznati problemi sa kalendarom, kada pričamo o jednom velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo - izjavio je selektor Obradović.

Na spisku su:

Golmani: Katarina Tomašević (Dunaujvaroš), Dragica Tatalović (Magura) i Marija Čolić (Nica).


Krila: Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Ankara), Milica Rančić (Jagodina), Katarina Krpež-Šlezak (Erd), Lidija Cvijić (Tulon) i Željka Nikolić (Munisipal Krajova).

Bekovi: Jovana Stoiljković (Brest), Marija Obradović (Mecingen), Sanja Damnjanović (Šiofok), Ana Lazić (Minakva), Andrea Lekić (Vardar), Tamara Radojević (Kisvardai), Jelena Lavko (Alba Fehervar), Marina Dmitrović (Kišvardai), Dijana Števin (Seles sur Bel) i Sandra Kuridža (HBCSA).

Pivoti: Slađana Pop-Lazić (Brest), Dragana Cvijić (Vardar) i Marija Lojpur (Medicinar).

- Neke igraju više, druge manje u svojim klubovima. Neke su izašle iz povrede, kao Slađana Pop Lazić. Drugi je naboj kada se igra za reprezentaciju. U klubu ima raznih problema, bio sam i sam stranac, znam kako je. Neka one dođu zdrave u Beograd, pa ćemo mi popraviti šta je potrebno - naveo je selektor Srbije.

Svetsko prvenstvo za rukometašice na programu je od 1. do 17. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading