Preuzeo odgovornost za Seninu smrt!

Autor:

Sport

08.11.2017

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najpoznatijih inžinjera Formule 1, Erdijen Njui preuzeo je odgovornost za smrt Ajrtona Sene, tragično nastradalo vozača, koji je nastradao 1. maja 1994. godine.

RepublikaFoto: instagram.com/oficialayrtonsenna/
Ajrtona Sena

Njui je radio u Vilijamsu, ekipi za koju je Sena vozio kada je nastradao. Njui je napisao knjigu, a konačno je rešio da "otvori dušu".

U delu "Kako napraviti bolid", przinao je krivicu za smrt slavnog vozača.

- Bio sam jedan od odgovornih za dizajn bolida u kojem je poginuo veliki čovek. Najviše krivim sebe, jer sam zabrljao sa aerodinamikom. Pogrešio sam pri tranziciji iz aktivnog u pasivno vešanje i automobil je bio previše nestabilan, a Ajrton je pokušavao stvari koje se u tom bolidu nisu mogle izvesti - rekao je Njui.

On je objasnio da Sena nije imao šanse i da je bilo pitanje trenutka kada će se tako nešto desiti.

- Bilo da je pukla guma ili ne, bilo da je išao lošijom linijom u tom zavoju, bolid je bio aerodinamički nestabilan i čak i njemu je bilo preteško da ga kontroliše. Zbog toga ću se uvek u nekoj meri osećati odgovornim za Ajrtonovu smrt, ali ne i krivim - zaključio je Njui

On i danas radi kao inženjer u Formuli 1, sećanje na veliku tragediju, kako i sam kaže "progoniće ga do kraja života".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading