Borovčanin: Sevaće pesnice u punoj Areni

Autor:

Sport

02.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goreće Beogradska arena od 23. do 25. novembra na jubilarnoj 60. Zlatnoj rukavici. Bokserski spektakl okupiće više od 100 takmičara iz 15 zemalja.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Borovčanin

Kina se već prijavila, na šta je Srbija posebno ponosna. Organizatori se nadaju da plemenitoj veštini dolaze bolji dani, nalik onima iz vremena Marijana Beneša, Mate Parlova ili Mirka Puzovića.

Zbog toga ne čudi što predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin ima velika očekivanja od događaja.

- Nadamo se da će srpski bokseri nastupiti u barem tri finala pred 10.000 navijača i da ćemo osvojiti dve medalje. Biće to spektakl ne samo za naše navijače već i za sve ljubitelje boksa iz regiona i sveta. Od ove Zlatne rukavice započinje nova renesansa srpskog boksa, koji je predugo apstinirao, a radnička klasa bila bez svojih sportskih heroja koje je imala upravo u bokserskim šampionima - istakao je Borovčanin u razgovoru za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije

Prvi čovek srpskog boksa najavljuje manifestaciju kakve se priređuju širom sveta. Kako bi naši bokseri bili spremni da opravdaju očekivanja, idu i na pripreme u Makedoniju.

- Imaćemo vatrene borbe u ringu i vrhunsku scenografiju, poput onih u Las Vegasu. Posebno na velikom finalu u nedelju, 25. novembra, od 19 časova. Panić, Stošić, Živanović, Babić, Stanojević i Stanković predstavljaće nacionalnu selekciju, verujući da među njima ima budućih olimpijskih pobednika - dodao je prvi čovek srpskog boksa.

Ljubiteljima plemenite veštine ulaz u Beogradsku arenu biće besplatan zahvaljujući pokroviteljstvu grada Beograda, sa gradonačelnikom Sinišom Malim, predsednikom organizacionog odbora, na čelu. Za sve koji ne budu u prilici da dođu u Arenu obezbeđen je i direktan prenos na Sportklubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading