(FOTO) DECA SPORTISTI UŽIVAJU: Nastavljena sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih!

Autor:

Sport

23.08.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna manifestacija za srpski sport.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović
Nošenje baklje i paljenje plamena u Sremskoj Mitrovici

Ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavljena je nakon kraće prauze uslovljene nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Srbiji. Prva takmičenja dece i mladih osnovnoškolskog uzrasta u nastavku sezone Igara održana su u Sremskoj Mitrovici, turnirima u odbojci i odbojci na pesku. Dečaci i devojčice rođeni 2005. godine i mlađi nastupili su na terenima na Gradskoj plaži i u Domu učenika u Sremskoj Mitrovici, a takmičenja su realizovana uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica organizovao je u junu otvaranje Karavana radosti i prijateljstva i dan Igara u kojem je odigran najveći broj sportova u okviru ovogodišnje sezone Igara. Za nastavak sezone ostavili smo odbojku, kao i odbojku na pesku, koja se sada igrala na jednoj od najlepših rečnih plaža u Srbiji – popularnim Brionima. Ovo je, inače, prva manifestacija koja je u našem gradu održana nakon okončanja vanredne situacije, naravno, uz poštovanje svih propisanih mera. Sremska Mitrovica je od prvog dana uz Sportske igre mladih kao veran i odgovoran član ove velike sportske porodice. I ovog puta je, kao i na svakom SIM takmičenju, među odbojkašima bilo velike borbe, ali i puno osmeha i uživanja. Igre su zaista najbolja promocija sporta i druženja i zbog toga su i u našem gradu, kao i u celoj Srbiji i regionu, toliko popularne među decom i mladima. Posebno bih se zahvalio Gradu Sremska Mitrovica zbog podrške koju Igre dobijaju i ministru Branislavu Nedimoviću, jer voli sport i takođe podržava ovu našu lepu priču – istakao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Sremske Mitrovice i koordinator Igara za taj grad.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović
Takmičenje u stonom tenisu

Prema rečima Ivane Jovanović, predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Karavan radosti i prijateljstva nastaviće narednih dana da putuje Srbijom, a deca će imati priliku da se nadmeću u čak deset različitih sportova.

Sa zadovoljstvom mogu da kažem da i ove godine vlada veliko interesovanje i dečaka i devojčica za učešće na Coca-Cola kup turniru u malom fudbalu. Možemo da najavimo i novi turnir koji je pred nama, a zakazan je za 29. avgust, u Vrelu, kod Uba, na divnim terenima FK Vrelo Sport, u rodnom mestu našeg ambasadora Nemanje Matića. Naravno, spremamo i SIM-ovcima širom Srbije mnoga iznenađenja. Ako situacija to bude dozvolila, realizovaćemo sve planirane turnire, uz pridržavanje svih mera Vlade Republike Srbije i drugih nadležnih organa. Finalisti iz svake od sredina, predstaviće se potom na državnom finalu, koje je planirano za drugu polovinu septembra – najavila je Ivana Jovanović.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović
Detalj sa spektakularnog otvaranja igara

Ona je posebno istakla da će takmičenja u nastaku sezone biti prilagođena trenutnoj situaciji, te da će se realizovati u malo drugačijem formatu nego što su SIM-ovci navikli.

Organizacioni odbor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih doneo je, naime, obavezujuće uputstvo za realizaciju tekuće takmičarske sezone, koje se može pronači na sajtu http://igremladih.rs/. Nova pravila primenjivala su se u svim gradovima koje su Igre ove godine posetile, a iste procedure važiće i u nastavku sezone, dok god su na snazi epidemiološke mere.

Stoga je, kažu u Organizacionom odboru Igara, neophodno da ove smernice učesnici i organizatori drugog dela sezone detaljno prouče, a potom i primene bez ikakvih odstupanja. Organizatori napominju da postoji i mogućnost češćih izmena planova i pravila, koje će diktirati razvoj epidemiološke situacije, pa je stoga važno da se potencijalni učesnici na Igrama svakodnevno informišu o eventualnim novostima na web portalu Igara i na društvenim mrežama.

Ova sezona Igara do sada je bila teška i po mnogo čemu specifična, ali i vrlo lepa i posebna. I pored mnogobrojnih izazova, pomeranja termina i drugačijih uslova s kakvima se do sada niko od nas nije susreo, mogu da kažem da smo na dobrom putu da, uprkos epidemiološkoj situaciji, oborimo rekorde po broju učesnika, odnosno po broju dece kojoj smo ove godine uspeli da donesemo radost igre i druženja – zaključila je predsednica SIM Srbije.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović
Takmičenje u odbojci na pesku

Da bi i u ovoj sezoni deca Srbije učesnici u Igrama maksimalno uživali u svakom segmentu najlepše sportske priče pobrinuli su se dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – Kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija i medijske kuće, kojima se rukovodioci u Sportskim igrama mladih i ovim putem zahvaljuju

Deca su tako jedva dočekala nastavak sezone. Uskoro Igre stižu u druge gradove širom Srbije. Inače ovo je sedmi put da se ova manifestacija održava u našoj zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading