(VIDEO) BAKLJA KRENULA KA KOREJI: Zapaljen olimpijski plamen

Autor:

Sport

24.10.2017

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijski plamen koji će goreti na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu od 9. do 25. februara 2018. godine, zapaljen je u drevnoj Olimpiji u Grčkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Paljenje baklje u Olimpiji

U Grčkoj je bilo oblačno vreme koji je ometalo ceremoniju paljenja same baklje.

Paljenje obavljaju žene obučene u odeću antičkih sveštenica boga Zevsa. Danas to ipak nije bilo moguće zbog jake kiše u Olimpiji. Jedna glumica obučena u dugu tuniku koja predstavlja pagansku glavnu sveštenicu predala je olimpijski plamen sa jučerašnje generalne probe grčkom skijašu Apostolosu Angelisu koji je nakratko trčao s njim i potom ga predao nekadašnjem južnokorejskom fudbaleru Park Dži-Songu.

Plamen će u narednih osam dana obići Grčku, da bi na kraju 1. novembra stigao u Južnu Koreju, zemlju domaćina 23. Zimskih olimpijskih igara.

- Želimo da međunarodna zajednica shvati da smo posvećeni održavanju bezbednih Olimpijskih igara - rekao je šef organizacionog odbora Igara Li Hi-beom.

Pjongčang nalazi se na oko 80 kilometara južno od najmiltarizovanije granice na svetu koja deli dve Koreje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading