TERZIĆ HVALI IGRAČICE: Ponovo sam video motiv i želju za pobedom

Autor:

Sport

23.09.2017

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da ga raduje što je u utakmici protiv Holandije posle mnogo vremena kod svojih igračica ponovo video "motiv i želju".

RepublikaFoto: cev.lu
Terzić je imao šta da kaže našim odbojkašicama

Srbija je na EP u Azerbejdžanu pobedila Holandiju 3:0 i izborila plasman u četvrtfinale kolo pre kraja grupne faze takmičenja.

 - Prva utakmica posle duže vremena koju su smo odigrali, možda ne onako najbolje što znamo, ali vrlo blizu toga. Ono što mene raduje nisu samo neki elementi vezano za tehniku i taktiku, već što su motiv i želja opet prisutni. To je donelo ovakav rezultat - rekao je Terzić.

Naše odbojkašice će u nedelju u poslednjem kolu grupe D igrati protiv Belgije.

 - Utakmica protiv Belgije rezultatski ne znači ništa, ali moramo da ostanemo u formi i ritmu, da je odigramo na pravi način, jer ćemo posle nje imati tri dana pauze - zaključio je Terzić.

- Iako je rezultat 3:0, bila je ovo jako nezgodno utakmica. One su jedna ekipa koja vrlo dobro servira i brzo igra. Njihova igra se svodi upravo na to. Nama srednjim blokerima je bilo teško da sve to stignemo, ali ipak snašli smo se. Prelomili smo meč u našu korist. Hvala Bogu pobedili smo i ovo je vrlo bitno za nastavak prvenstva, jer nas čekaju još teže utakmice od ove - rekla je srpska odbojkašica Jovana Stevanović.

Stefana Veljković kaže da je utakmica bila teška.

- Odigrali smo na veoma visokom nivou... Ne mislim tu na napad, već na odbranu i neke osnovne stvari koje kada odradimo uvek pobedimo. Ostala nam je utakmica protiv Belgije u kojoj želimo da pečatiramo ovu fazu. Spremićemo se za meč i odigrati onako kako znamo do samog kraja", dodala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading