Hrabre Srpkinje gaze: Odbojkašice srušile i Holandiju

Autor:

Sport

23.09.2017

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Holandije 3:0, po setovima 29:27, 25:17, 25:23 u meču 2. kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

RepublikaFoto: cev.lu
Druga pobeda odbojkašica na EP

Odbojkašice Srbije su ovim trijumfom obezbedile plasman u četvrtfinale EP. Meč je trajao 109 minuta.

Najefikasinija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 27 poena, dok su Brankica Mihajlović i Stefana Veljković zabeležile po 14. U selekciji Holandije istakla se Loneke Sletjes sa 12 poena.

Češka je ranije danas pobedila Belgiju 3:1.


Srbija je u prvom kolu pobedila Češku 3:0, dok je Holandija bila bolja od Belgije, 3:0.

Srbija će u nedelju u poslednjem kolu igrati protiv Belgije, dok će Holandija dočekati Češku.

Naša selekcija je pre dve godine osvojila bronzu na EP.

Holandija je bolje počela prvi set i povela 8:3. Usledila je serija Srbije od 7:2 za izjednačenje, 10:10. Igralo se poen za poen do 14:14, a onda je usledila serija Holandije od 5:0. Naša selekcija je zaigrala angažovanije u finišu prvog seta i stigla do 23:23. Usledio je dramatičan finiš prvog seta, koji je Srbija na kraju dobila sa 29:27.

Holandija je bolje počela i drugi set i povela 3:1. Usledila je serija Srbije za 6:3. Naša selekcija je održavala tri poena prednosti, a onda je potom servisa Tijane Bošković, Srbija povela 13:8. Prednost našeg tima je rasla iz minuta u minut, a Srbija je drugi set dobila sa 25:17.

I u trećem setu bolje su startovale Holanđanke, ali je Srbija preokrenula za 5:3. U nastavku meča viđen je veliki broj preokreta. Holandija je povela 18:16, ali je onda usledio preokret Srbije za drugu pobedu na EP.

 



 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading