Preminuo legendarni vozač Formule 1!

Autor:

Sport

21.05.2019

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Formule 1 Niki Lauda preminuo je u 71. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

- Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u ponedeljak. Njegova jedinstvena ostvarenja kao sportiste i biznismena će ostati nezaboravna kao i njegova žeđ za akcijom njegova direktnost i hrabrost. On je uzor za sve nas, bio je dobar i brižan suprug, otac i deka i nedostajaće nam - poručila je porodica u saopštenju koje su objavili mediji u Austriji. 

Niki Lauda je trostruki šampion Formule 1. Titule je osvajao 1975, 1977. i 1984, a vozio je na 171 trci za Marč, BRM, Ferari, Brabham i Meklaren. 

Lauda je imao probleme sa zdravljem još od 1976. godine kada je imao udes u Nirburgringu. On je tada bio zarobljen skoro čitav minut u bolidu koji se zapalio i tada je dobio velike opekotine na licu i takođe je udisao toksične materije. Ovo je uzrokovalo dalje zdravstvene probleme i dve transplantacije bubrega 1997. i 2005. godine, a 2018. je legendarni Lauda imao transplantaciju pluća. U januaru 2019. Lauda je bio hospitalizovan zbog plućne infekcije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading