Partizan skupo prodao kožu: Budućnost u finalu

Autor:

Sport

22.09.2018

18:01 >> 18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Produžeci su odlučili prvog finalistu Superkupa ABA lige. Pobednik veoma uzbudljivog meča u Laktašima je ekipa Budućnosti, koja je savladala Partizan 90:87.

RepublikaFoto: Budućnost VOLI
Navijači Budućnosti

Pred sam kraj utakmice oba tima su mogla do pobede, ali se ipak otišlo u dodatnih pet minuta.

Najpre su crno-beli imali prednost od dva poena, 25 sekundi do kraja meča, da bi Ivanović uspeo da izjednači rezultat i uz to izbori slobodno bacanje koje je pogodio.

Nenad Čanak je zatražio tajm-aut, a njegova ekipa je došla do slobodnih bacanja čim je lopta ubačena u igru, ali je Nikolić prvo promašio a drugo pogodio za izjednačenje, šest sekundi pre kraja. Trener Džikić je zatražio tajm-aut poverivši Ivanoviću šut za tri poena, a ovaj to nije iskoristio pa se otišlo u produžetke.

Budućnost je ušla bolje u nastavak meča, Partizan se trudio da stigne prednost ali nije uspeo u tome.

Marinković je bio najefikasniji kod Partizana sa 19 poena, Lendejl je postigao 16 uz 9 skokova, dok je Zagorac ubacio 15 poena. Kod Pogoričana Erl Klark je postigao 17, a Koti Klark 16 poena. 

Ovo će Podgoričanima biti drugo uzastopno finale u Superkupu ABA lige, a ono se igra u nedelju od 21 sat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading