BOGDAN JE UBICA, IDE GLAVOM KROZ ZID

Autor:

Sport

17.08.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustajala je Srbija usred noći da bi gledala kako Predrag Stojaković i Vlade Divac haraju NBA parketima. A ustajaće opet, tvrdi Peđa, koji je sada asistent menadžera Sakramenta.

RepublikaFoto: Starsport

- Nadam se da opet nećete spavati zbog Kingsa, ali ovaj put zbog Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice. Vladi i meni će to biti zadovoljstvo. Tu smo da im pomognemo da se razviju na pravi način - počinje intervju za Srpski telegraf nekadašnja haubica sa brojem 16 na dresu "kraljeva".

Da li je Bogdan vaš pravi naslednik?

- Jeste, stići će uskoro do mog nivoa. Drugačiji smo kao igrači, druge su nam pozicije, ali nam je zajedničko to što je veliki radnik i izuzetno talentovan. Pritom, ima onu srpsku tvrdoglavost, često hoće glavom kroz zid. Nikad nije zadovoljan sobom, stalno podiže lestvicu i zato će uspeti u NBA. Očekujemo mnogo više od njega naredne godine nego prošle, kad je bio ruki.

Pomenuli ste Bjelicu, od njega se takođe očekuje da uzdigne sebe i ekipu?

- Samim Nemanjinim dolaskom očekujemo bolje rezultate. Ali imamo dosta mladih košarkaša kojima želimo da pomognemo da se uzdignu. Da jedan od njih postane vodeći NBA igrač i da samim tim klub igra mnogo bolje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako je opet sarađivati sa Divcem i to u kancelariji?

- Bila je to svesna odluka. Odmarao sam se četiri godine nakon što sam otišao u igračku penziju, a onda je stigla ta prilika da se vratim košarci. I eto me sad u ulozi menadžmenta sa Vladom. Imamo potrebu da u ekipi gde smo igrali stvorimo tim koji će igrati važnu ulogu u NBA, kao u naše vreme.

Gledali ste našu reprezentaciju do 16 godina na EP u Novom Sadu, imamo li budućnost?

- Gledao sam klince zbog Dragana Tarlaća jer njegov sin Luka igra. Dosta su mladi, ali vidi se da imaju talenta. Srbija nikad u tome nije oskudevala, tako da za budućnost ne moramo da brinemo. Igraju lepršavo, ali se vidi da su nezreli, da nemaju iskustva. Ali potencijal je tu, zato im želim svu sreću - zaključio je Stojaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading