SRBIJO, GDE TI TRENIRAJU ŠAMPIONI? Crvena zvezda ustupila terene najboljim basketašima!

Autor: kkcrvenazvezda.rs

Sport

16.08.2018

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KK Crvena zvezda mts doneo je odluku da ustupi terene na Malom Kalemegdanu najboljim beogradskim 3x3 basketašima, a to su ekipe Zemuna i Beograda.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Basketaši na Malom Kalemegdanu!

Podatak kojim zemlja košarke mora da se ponosi je taj da se među najboljih deset ekipa u 3x3 basketu na svetu nalazi čak četiri ekipe iz Srbije. Prve dve pozicije zauzimaju Novi Sad i Liman, na četvrtom mestu je ekipa Zemuna, a osmu poziciju zauzima ekipa Beograda. 
Nažalost, svi ovi timovi, a možda ponajviše oni beogradski susretali su se godinama unazad sa teškim uslovima za rad. Neretko su prinuđeni da na najteže moguće načine dolaze do osnovnih uslova za trening, ponekad čak da sačekaju da se završi čas fizičkog, a onda da oni krenu da probacuju loptu kroz obruč. 

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs

KK Crvena zvezda mts osetio je potrebu da beogradskim šampionima omogući bolje jer oni to svakako zaslužuju. U skladu sa tim klub je doneo odluku da potpuno besplatno ustupi na korišćenje klupske terene na Malom Kalemegdanu ekipama Zemuna i Beograda.

Koliko našim basketašima znači ova odluka Crvene zvezde najbolje govore izjave naših šampiona. Ispred 3x3 ekipe Beograda govorio je Dragan Bjelica:
’- Veliko hvala Crvenoj zvezdi! Mnogo nam znači što ćemo imati terene na Malom Kalemegdanu na raspolaganju i samim tim mesto gde će ekipa moći nesmetano da trenira. Zanimljivo je da sam baš ja počeo u Crvenoj zvezdi da treniram košarku davne 1994. godine. Tereni na Malom Kalemegdanu su sjajni, momci su imali prilike da tu igraju i neke turnire, a ambijent među zidinama daje posebnu draž svakom treningu- istakao je Dragan Bjelica ispred ekipe Beograda. 
RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs

Slično viđenje stvari imao je i član ekipe Zemuna Marko Dugošija.

- Pre svega nam je velika čast što nas se setio tako veliki klub kakav je sigurno Crvena zvezda i pružio nam veliku pomoć ustupanjem svojih terena na koriščenje. Možemo da kažemo, i to bez dileme, da su to najbolji tereni u Srbiji. Svi znamo da su za velike rezultate potrebni vrhunski uslovi, tako da je ova saradnja od ogromnog značaja za naš tim-  istakao je Dugošija, a potom govorio o problemima sa kojima se ekipa Zemuna dugo suočavala.

- Prethodnih sezona imali smo poteškoća u pronalaženju termina za trening. Uglavnom smo se snalazili po uličnim terenima koji su bili u lošem stanju. Na njima smo provodili dosta vremena trenirajući. Saradnja sa Crvenom zvezdom za nas znači mir. Sada možemo da budemo potpuno posvećeni treningu i spremanju za turnire i to u najboljim mogućim uslovima- istakao je Dugošija koji je 18. najbolji ’’basketaš’’ sveta po zvaničnom FIBA rangiranju.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading