DOMINACIJA Ima li neko finale u košarci gde ne igraju Srbi?

Autor:

Sport

04.08.2018

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije do 18 godina ubedljivo su savladali Francusku rezultatom 78:67 i plasirali se u finale Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: Kss.rs
Juniori u finalu!

Od samog starta "Orlići" su opravdali ulogu favorita, ni u jednom trenutku meča Francuzi nisu uspeli da dođu do svoje igre, pitanje pobednika se nije postavljalo, jedino su "trikolori" u poslednjoj deonici uspeli da ublaže poraz.

Marko Pecarski je bio najefikasniji na utakmici koji je za više od 30 minuta na parketu zabeležio učinak od 27 poena (10/15 iz igre) i 12 skokova. 

RepublikaFoto: fiba.com

Zoran Paunović je postigao 13 poena, uz tri asistencije, a odličan je ponovo bio i Dejan Petrušev sa sedam poena, devet uhvaćenih lopti i šest asistencija. 


Kod Francuza istakao se Matis Dosu Jovo, koji je imao dabl-dabl učinak sa 12 poena i isto toliko skokova, dok niko drugi kod  Francuza nije bio ni dvocifren. 

"Orlići" će se u finalu sastati sa Letonijom, koja je rezultatom 91:80 pobedila Rusiju. Letonci su, kao i Srbija, izgubili prvi meč na šampionatu, a zatim zabeležili pet trijumfa. 

Finalni meč igra se u nedelju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading