SADA JE I ZVANIČNO: Faje u crveno-belom

Autor:

Sport

04.08.2018

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je i zvanično... Senegalski reprezentativac, krilni centar, Mohamed Faje novi je član KK Crvena zvezda.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda

Krilni centar je potpisao  ugovor za takmičarsku sezonu 2018-2019 sa crveno-belima i nakon Bili Barona, Maika Cirbesa, Majkla Odža , Dušana Ristića i stratosa Perperoglua, postao šesto pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana.

Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž pa je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU. Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Hajeres-Tulona, a potom prešao u Ikaros Kalitea. Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa. U sezoni 2016/17 Muhamed Faje je nastupao za Vareze i u 2017. godini imao epizodu u Libanu. 

Karakterišu ga odlične fizičke predispozicije, a pogotovo je sjajan na skoku. O tome najbolje svedoči podatak da je Faje bio najbolji skakač prvenstva Grčke 2015. godine. Kao reprezentativac Senegala osvojio je dve bronzane medalje na AfroBasketu 2013. i 2017. godine. Takođe, nastupao je za nacionalni tim i na Svetskom prvenstvu. 

Muhamed Faje je u sezoni 2017/2018 noseći dres Promitea Patrasa bio najbolji strelac i najbolji skakač ekipe.  Beležio je prosečno 12.5 poena uz 5.7 skokova po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading