KARI: Ne zanima me MVP nagradu, hoću prsten

Autor:

Sport

31.05.2018

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plejmejker Golden Stejt Voriorsa Stef Kari istakao je uoči Velikog finala NBA lige da ga nagrada za MVP završne serije ne zanima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stef Kari

Kari je tokom karijere dvaput proglašavan za najboljeg igrača ligaškog dela (2015. i 2016), ali nikada kada je Veliko finale u pitanju, iako su Voriorsi u dva navrata osvajali prsten sa njim u timu. Prošle sezone, to priznanje pripalo je Kevinu Durentu, dok je 2015. Andre Igudala bio najbolji.

- Ne vidim da bi značajno promenilo moju karijeru, ili šta god. Ako osvojimo prsten, a ja ne budem MVP, biću jednako srećan kao i da sam dobio tu nagradu. Istina je da želim da osvajam još titula, ali nikad nisam naglašavao individualne nagrade. Naravno, to ne znači da neću igrati agresivno, sa dosta samopouzdanja i motivacije. Igraću najbolje što mogu, a da li će to bti dovoljno za MVP, koga briga - izjavio je 30-godišnji Kari.

Da takva izjava sjajnog plejmejkera nije puka fraza, govore i reči saigrača Drejmonda Grina.

- Garantujem vam da Stef ni u jednom trenutku nije mislio o nagradi za MVP finala. Ono što svi želimo je da osvojimo prsten. Ako je pored toga dobije, sjajno. Ali, to nije nešto zbog čega on igra - kazao je krilni centar Voriorsa.

U Velikom finalu, četvrtu godinu zaredom, Ratnici će igrati protiv Klivlend Kavalirsa. Prvi meč serije igra se u Ouklendu u noći između četvrtka i petka od 3 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Prednost domaćeg terena imaju Voriorsi, a šampion će biti ekipa koja prva ostvari četiri trijumfa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading