Lako je osvojiti trofej U MOJOJ SRBIJI!

Sport

22.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački reprezentativac srpskog porekla Luka Dončić (19) bio je u centru pažnje na fajnal-foru Evrolige u Beogradu. Titula koju je osvojio sa Realom pobedom nad Fenerbahčeom u finalu (85:80) samo je krunisala njegovu magičnu sezonu. Iako je proglašen za najkorisnijeg igrača elitnog takmičenja i po svemu sudeći ide u NBA, Dončić je i dalje običan tinejdžer i trudi se da živi životom svojih vršnjaka koliko je to moguće! Sin Srbina Saše Dončića i Slovenke Mirjam to je dokazao i u razgovoru s našim novinarima na tečnom srpskom jeziku!

RepublikaFoto: Starsport
Luka Dončić

* Da li vam je posebno drago što ste osvojili titulu u Beogradu?

- Naravno, to je samo šlag na torti. Rekao sam posle polufinala da se nadam da će Beograđani biti uz mene i bili su! Ja sam zvezdaš, uvek sam uz njih, pa verujem i da su oni uvek uz mene. Poseban je osećaj biti u Beogradu ponovo. Video sam i zastavu Slovenije, srce mi je zaista puno. Lakše je osvojiti titulu u takvoj atmosferi!

* Koliko je bilo moguće, uprkos brojnim navijačima iz Turske koji su ispunili gotovo celu Štark arenu, da osetite podršku u Španaca, Slovenaca i Srba?

- Meni zviždanje nikada ne smeta. Svi pričaju da to stvara pritisak, ali kod mene nije slučaj. Gledam da se zabavljam na terenu i da sve radim kao član tima.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Dončić

* I titula i individualna priznanja govore da ste "poginuli" za svoj tim. Jeste li uvek na 100 odsto ili ste sada imali posebnu inspiraciju?

- Dajem maksimum u svakom meču, a kada se borim za titulu - i više ako je to ikako moguće. Ostavio sam i srce i telo ovde u Beogradu, u Srbiji. I ne samo to, da izvinite, imali smo i m*da i hrabrost i mozak da rešimo ovo finale u svoju korist!

* Bolji oproštaj od Reala verovatno niste mogli da zamislite?

- Gledam da sada samo slavim i uživam i ne razmišljam o budućnosti iako najverovatnije idem u NBA - zaključio je Luka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading