(VIDEO) Zagreva se atmosfera pred F4: SPREMNI SMO ZA TITULU, BEOGRAD I SRBIJA SU DIVNI!

Autor:

Sport

18.05.2018

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fajnal-for groznica uveliko trese Beograd, četiri kluba koja su se domogla završnice žele da se popnu na evropski tron, a na tom putu će imati i veliku podršku svojih navijača. Žuto-crni dresovi Fenerbahčea su vidljivi na svakom koraku u širem centru grada, ali ima i dosta fanova iz Litvanije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fener ima najveću podršku u Beogradu

Prvo smo naleteli na dvojicu navijača Žalgirisa, koji su seli u jedan od restorana u centru kako bi se odmorili uz pivo i neki domaći specijalitet.

Paul iz Kaunasa je prvi put u Beogradu.

- Sviđa mi se grad, naravno, sve je super, hrana, pivo idemo spremni u Arenu da bodrimo Žalgiris! 

Njegov drugar je potvrdio da mu se dopada boravak u Beogradu.

- Stari grad je predivan, baš nam se sviđa. Probali smo neka jela, mislimo da su srpska, teško nam je da razaznamo, pošto je meni na srpskom, pa nismo razumeli najbolje. Večeras očekujemo  da odigramo dobar meč, nadam se da će i ljudi iz Beograda bodriti naš tim.

Dao je i kratku ocenu igara našeg plejmejkera Vase Micića.

- Vasa Micić je dobar, vrlo je agresivan u odbrani, što veoma koristi našem timu. Nadamo se da će on, kao i ostali igrači igrati dobro protiv Fenera i da ćemo pobediti.

Navijača Fenerbahčea, koji se nadaju odbrani titule prvaka Evrope, ima znatno više po užem centru Beograda.

- Prvi put smo u Beogradu. O Srbiji znamo svašta. Znamo Bogdana Bogdanovića (smeh), znamo da ste dobri u košarci, imamo zajedničku istoriju iz vremena Otomanskog carstva, znamo naravno i za Nikolu Teslu - izjavila su prva dvojica fanova ekipe iz Istanbula.

Na pitanje šta mogu da kažu o treneru Željku Obradoviću počeli su da sipaju komplimente.

- Željko Obradović je legenda, on kao kum ("godfather") košarke i očekujemo da odbranimo titulu i ostanemo šampioni!

Druga grupa navijača bila je takođe raspoložena, ali ih je njihovo skromno znanje engleskog jezika sprečilo da daju potpunije odgovore 

 - Nismo još stigli još uvek da probamo srpsku hranu, tek smo stigli ovde. Naše kulture su vrlo slične, dobro se slažemo, u našem timu imamo dosta srpskih igrača uz trenera Obradovića. 

Usledila je zanimljiva konverzacija kako im se sviđaju srpske devojke.

Devojke? Da li misliš na tebe (novinarku našeg portala prim.aut.) (smeh)? Šalim se, super su, naravno.

Atmosfera se podigla do usijanja na pomen našeg trenera Željka Obradovića.

- Obradović je dobar čovek, najbolji trener u Evropi.. OBRADOVIĆ, OBRADOVIĆ, OBRADOOOVIIIĆ! (pesma)

Nešto manje ima navijača CSKA, ali ni njima neće faliti podrške. Slabo govore engleski, ali zato imaju dara za poziranje pred kamerama. Pogledajte i sami ovu dvojicu simpatičnih fanova "Armejaca".

Novinarka našeg portala je uspela da "pronađe" i dvojicu navijača Reala u čitavom moru Fenerovih navijača. Tomas je po prvi put u Beogradu i, kao i u slučaju ostalih, samo bi se sa titulom srećan vratio u Španiju. Njegov kolega, sa druge strane, nije bio raspoložen za razgovor.

- Beograd je interesantan i prelep grad. Pre ovog puta ništa nisam znao o Srbiji, ali sad sam se upoznao sa lepotama grada i sve mi se dopada.

- Znamo puno toga o srpskoj košarci. Partizan i Crvena zvezda su poznati klubovi, ne samo u srpskim okvirima, već i u Evropi. Obradović je važna ličnost za nas, trenirao je Real pre mnogo godina i veoma je bitan svim našim navijačima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading