PROGOVORIO: Alimpijević prvi put OTVORENO O SVEMU

Autor: Sport klub

Sport

08.05.2018

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Alimpijević rešio je da progovori o svemu... Sada već bivši trener Crvene zvezde dotakao se mnogih aktulenih tema koje zanimaju ljubitelje košarke, ali pre svega navijače crveno-belih.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs

- Sve je u životu kako treba, samo nije kako mi hoćemo. Sezona je išla nekim svojim krivudavim tokom. Bio sam ubeđen da ćemo se izdići iznad nekih stvari i da ćemo biti dosta pametniji i moralniji u nekim situacijama. U sezoni u kojoj sam u regularnom delu ABA lige dva derbija sa Partizanom odigrao bez dobro poznate tenzije koja je normalna za takve mečeve, u utakmicama u kojima smo nagradili sebe i navijače velikim pobedama u Evroligi, zaista sam mislio da ćemo na kraju biti uspešniji. Najjače osećanje mi je sada gorčina zbog nijednog osvojenog trofeja jer sve ovo što smo dobro uradili, a bilo je dobrih stvari, ostaće manje zapaženo jer fale trofeji. Za mene je sve ovo bilo neprocenjivo životno i košarkaško iskustvo - rekao je Alimpijević za “Sport klub”.

On je govorio u finalu ABA lige i porazu od ekipe Budućnosti.

- Sebi sam kao najveću zamerku uzeo to što u finalu ABA lige igrači nisu bili na vrhuncu samopouzdanja. I sada se to nastavilo. Ja sam zbog toga imao jednu ljudsku, moralnu i trenersku obavezu da posle ABA lige dam ostavku, zato što nisu igrači bili na vrhuncu svog samopouzdanja. Zašto se to desilo… ja da imam odgovor na takvo pitanje, sigurno bih to sprečio. Jedina stvar koja mi pada na pamet kao uzrok tome je nešto o čemu sam pričao sa jednim našim velikim trenerom pre selekcije igrača. Prva stvar koju mi je rekao bila je "karakter igrača". To je svakako nešto što treba imati više na umu.

RepublikaFoto: Starsport

Alimpijević smatra da njegova ekipa nije tako loše igrala u finalu.

- Finale ABA lige je za nas bio jedan veliki emotivan šok, način na koji se sve odvijalo, šta se sve događalo… Drugo, od mnogih stvari smo morali da odustanemo jer smo jednostavno videli da zbog paklenog rasporeda ne možemo glavom kroz zid. Jednostavno su neke stvari bile nemoguće da se ostvare. Sve to što se dogodilo je bilo više jedno veliko emotivno i fizičko pražnjenje, nego što je to bilo kakav drugi šok. Ne mislim da je Zvezda u samom finalu igrala mnogo lošu košarku. Ima onaj ružni statistički podatak koji apsolutno ništa ne govori – da je u te četiri utakmice od kojih je Zvezda izgubila tri, a dobila samo jednu bio samo jedan poen razlike. Ne mislim da smo igrali lošu košarku, ali je ekipa pokazala da može da igra i bolje tokom sezone.

RepublikaFoto: Starsport

On se posebno zahvalio Čoviću.

- Imam veliku zahvalnost prema predsedniku Nebojši Čoviću što je zaista hrabro stao iza ove ideje. Bilo je tu neprospavanih noći, dugih telefonskih razgovora i zaista se trudio da na sve načine pomogne mladom čoveku. U zemlji Srbiji ako nemaš takvu podršku, nemaš čemu ni da se nadaš. Ja sam imao tu nadu i zbog te nade i svega što sam dobio želim da se zahvalim njemu, pre svega. Naravno, dugujem zahvalnost i ostalim ljudima u klubu, jedan od njih je i Davor Ristović od koga sam takođe dobio veliku podršku.

Za mladog trenera nema odmora.

- Mlad sam da bih se odmarao od košarke posle ovakvih sezona. Inficiran si time, jednostavno navikneš da živiš sa tom tenzijom i adrenalinom. Ima nekoliko opcija za odlazak u Letnju ligu, mislim da bi to sada bila sjajna nadogradnja za mene. To bi trebalo da znam u narednih nekoliko dana. Ima još nekih stvari koje su pokrenute, ali nema razloga da se žuri, treba biti pametan - zaključio je Alimpijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading