Paspalj iskreno: Dobro je za košarku da osvajač ABA lige nije iz Beograda

Autor:

Sport

03.05.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Žarko Paspalj kaže da je Budućnost zasluženo osvojila titulu u regionalnoj ABA ligi i da je to dobro za regionalnu košarku

RepublikaFoto: youtube.com/Klub Šampiona
Žarko Paspalj

Podsećnja radi Podgoričani su savladali Crvenu zvezdu u finalu plej ofa sa 3:1 u seriji.

- Zasluženo. Pobeda u prvom meču u Beogradu, Budućnosti je donela ogromnu energiju i motiv. Dopalo mi se kako su momci igrali. Velika je to stvar za Budućnost, a i krajnje je vreme da je neko van Beograda postao šampion i podigao trofej ABA lige. To je dobro za košarku - kazao je za Vijeti Paspalj.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje osvrnuo se i na uspeh Mornara iz Bara.


- Moji prijatelji, braća Pavićević, zaslužuju čestitke za visoko mesto u ABA ligi. To je dobro za crnogorsku i barsku košarku. Uspeli su da stvore dobar kolektiv, tim sa svim standardima, takođe i problemima, koje imaju manje-više svi klubovi. Sve čestitke i želim im da nastave tako.

 Paspalj oporavlja se od posledica moždanog udara zadobijenog prošle godine u SAD. 

- Rekao bih da sam dobro. A li šta to znači dobro? Rekao bih da funkcionišem, to je zasad u redu. O ružnim stvarima čovek se trudi da ne govori previše. Imam samo opciju da idem napred. Biće dobro - poručio je legendarni košarkaš.

RepublikaFoto: Starsport
Žarko Paspalj

Žarko Paspalj je veliki prijatelj sa Gregom Popovičem, trenerom San Antonija, koji mu se i našao u teškim trenucima jesenas. 

- On je moj veliki prijatelj i veliki čovek. To što mu je Bog dao da postane – zaslužio je. Mnogo je dao košarci. On je divan čovek. Ponosan sam što ga imam za prijatelja. Voli da dođe u Crnu Goru. Znam da dolazi. Bio je oduševljen onim što je zatekao. Znam da se uvek raduje svakom dolasku. U avgustu dolazi u Beograd, gde NBA organizuje humanitarnu akciju. Radujem se što ćemo se opet videti. Biće mi drago da mu učinimo boravak što ugodnijim - istakao je Paspalj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading