NBA draft: 236 PRIJAVLJENIH ZA 60 MESTA, Dončić, Marinković, Musa, Mesiček brane čast Balkana!

Autor:

Sport

25.04.2018

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovogodišnjem draftu NBA lige prijavljeno je ćak 236 igrača za 60 pikova, a od tog broja ukupno ima 55 neameričkih košarkaša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dončić bi mogao da bude i prvi pik

Kao i svake godine i ove ima igrača sa Balkana, a listu predvode Luka Dončić (Real Madrid), Vanja Marinković (Partizan), Džanan Musa (Cedevita), Blaž Mesiček (Brindizi) i Filip Zagrajski (Osijek). Još jedno poznato lice na draftu biće gruzijski centar Goga Bitadze, koji nastupa za Megu Bemaks.

Od pomenutih igrača Dončiću se predviđa plasman među najbolje tri kotirana pika, Musa bi trebalo da bude selektovan u prvoj rundi, odnosno do 30. mesta, dok se Bitadzeu, Marinkoviću i Mesičeku predviđa druga runda, s tim što je gruzijski centar u nešto boljoj situaciji.

Većina od 55 prijavljenih igrača će odustati pre početka NBA draft, pošto se već sada zna koji igrači konkurišu za prvih 60 mesta na ovom velikom događaju. 

OVDE možete videti i listu od svih 55 košarkaša van SAD koji su se prijavili na ovogodišnji draft.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading